Netavisens nyhedslinks uge 37
Danmark og Norden
Se også Verden rundt

Global debat
- Aktuel debat

Norske nyhederDansk demonstration mod hadet Muhammed-film
[Netavisen – links 16.09.12] avisen.dk
Protesterne mod en islamkritisk film breder sig nu til København. Bevægelsen Hizb ut-Tahrir vil søndag eftermiddag demonstrere foran USA's ambassade i København på grund af den amerikansk-producerede amatørfilm "Innocence of Muslims."

Lærerne truer med reform-oprør
[Netavisen – links 15.09.12] Altinget
 Danmarks Lærerforening truer med at trække stikket til Ny Nordisk Skole, hvis regeringen ikke holder op med at blande sig i debatten om lærernes arbejdstidsaftaler. Men intet tyder på, at man fra politisk side har planer om at skifte kurs.

Skattereform: Fremtidens pensionist får mindre fra staten
[Netavisen – links 15.09.12] Information
Den nye skattereform betyder, at fremtidige pensionister får mindre fra det offentlige. De skal selv spare op.

Faglig konference i København den 28. september
[Netavisen – links 15.09.12] Fagligt Ansvar
Faglig konference 28. september skal diskutere, hvad fagbevægelsen vil og få politikerne til at forstå, hvorfor det er vigtigt at have fagbevægelsen med i politikudviklingen, siger Anders Munk, formand for LO Århus

Europa på vej mod et nyliberalt idealsamfund
[Netavisen – links 15.09.12] Fagbevægelsen mod Unionen
EU fører ikke bare krisepolitik, konsekvensen bliver et nyliberalt idealsamfund mere radikalt end Thatchers, siger økonom Anders Lundkvist

Søvndal vil ikke genåbne tortur-undersøgelse
[Netavisen – links 15.09.12] Arbejderen
EU-parlamentet opfordrer Danmark til at offentliggøre samtlige dokumenter, der kan kaste lys over hvordan CIA har brugt dansk territorium til at flyve terrormistænkte og kidnappede civile borgere til hemmelige torturfængsler udenfor USA. Søvndal afviser.

Folkebevægelsen mod EU: Vi har ikke brug for mere Barroso og EU
[Netavisen – links 15.09.12] Folkebevægelsne mod EU
Befolkningerne i EU har ikke brug for mere Barroso, mere EU og mere EU-dikteret nedskæringspolitik, siger Søren Søndergaard efter kommissionsformandens tale i parlamentet

Fup-banner mod Krifa
[Netavisen – links 15.09.12] EkstraBladet
På marken mellem Krifas hovedkvarter i det nordlige Aarhus og den trafikerede Søftenvej mellem motorvejskrydset Aarhus Nord og den såkaldte Ikea-rundkørsel er der opsat et banner med teksten 'Vi smadrer danske løn- og arbejdsforhold'.

Stilladsarbejdere i aktion mod G4S's hovedkontor
[Netavisen – links 14.09.12] Modkraft
Et fængsel af stillads blev opstillet omkring G4S' hovedkontor i Albertslund i protest mod sikkerhedsfirmaets medvirken til at drive israelske fængsler. Firmaet tjener penge på uhyrligheder, mener aktivister.

Finansloven vildleder om beskæftigelsestal
 [Netavisen – links 14.09.12] Politiken
Regeringen påstår, at finansloven skaber 21.000 jobs. Dette tal er ren vildledning. Det rigtig tal er minus 8.000 arbejdspladser som følge af finansloven isoleret set.

SFU-medlem slået ned af højreekstremister
[Netavisen – links 14.09.12] Modkraft
Det er anden gang på få måneder, at højreekstremister angriber faglige aktive i Aarhus og Enhedslisten kræver nu, at justitsminister Morten Bødskov (S) går ind i sagen.

Kommissionens tre trin mod unionen
[Netavisen – links 14.09.12] Fagbevægelsen mod Unionen
Kommissionens formand Barroso vil have mere union og traktatændringer, samtidig krævede han fortsat reformer i kriselande. Befolkningerne i EU har ikke brug for mere Barroso, mere EU og mere EU-dikteret nedskæringspolitik, siger Søren Søndergaard Folkebevægelsen mod EU.

Dalum papir lukker og slukker: 223 fyres
[Netavisen – links 14.09.12] Dr.dk
Dalum Papir lukker og slukker for produktionen ved udgangen af 2012, og i alt 223 medarbejdere ventes at blive afskediget, oplyser ejeren, virksomheden Arjowiggins. Afskedigelserne vil finde sted i Odense, og i Maglemølle ved Næstved.

Danmark kan miste en EU-parlamentariker
[Netavisen – links 14.09.12] Dr.dk
Mens EU største lande vil få flere medlemmer i EU-parlamentet, ser Danmark ud til at miste et, hvis forslag i forbindelse med Kroatiens optagelse bliver gennemført.
 
Troels Lund Poulsen påvirkede aktivt ’Skat’
[Netavisen – links 14.09.12] Politiken
Den tidligere ministers handling grænser sig ifølge flere eksperter til det ulovlige.

8.000 ledige får ingen hjælp efter nytår
[Netavisen – links 14.09.12] Metro Express
»Vi forudser, at kommunerne vil prioritere de bedste tilbud til dem, der får kontanthjælp, mens de selvforsørgende vil komme i anden række. Det vil være en social katastrofe,« siger Verner Sand Kirk, der er direktør for A-kassernes Samvirke.

Nu er skattereformen vedtaget
[Netavisen – links 13.09.12] Information
Aftalen øger uligheden i samfundet, blandt andet fordi overførselsindkomsterne kun øges med prisudviklingen og ikke som hidtil med lønudviklingen.

Direktører får skattebonus; førtidspensionister betaler
[Netavisen – links 13.09.12] Jyllands Posten
Folketinget vedtager i dag skattereformen, som ifølge nye beregninger fra Finansministeriet giver de rigeste en klækkelig skattelettelse. Omvendt må ledige og førtidspensionister vinke farvel til tusindvis af kroner.

Lego-familie er fortsat Danmarks rigeste
[Netavisen – links 13.09.12] Information
Lego-familien Kirk Kristiansen ligger øverst på listen over Danmarks rigeste med en formue på godt 55 mia. kr.

Her er listen over Danmarks rigeste
[Netavisen – links 13.09.12] Information
Der er langt fra Lego-familien Kirk Kristiansens formue til de næste på den årlige opgørelse over Danmarks rigeste fra Berlingske Business

Hvem er de gule fagforeninger?
[Netavisen – links 13.09.12] Information
Der er traditionelle og "gule" fagforeninger. Her kan du se, hvad der er hvad.

Mærsk køber havne i Rusland
[Netavisen – links 12.09.12] Politiken
A.P. Møller-Mærsks havneforretning APM Terminals køber i 37,5 procent af det russiske havneselskab Global Ports for fem milliarder kroner.

Ingen krav til firmaer omkring arbejdsløse og lærlinge i kæmpe kontrakter
[Netavisen – links 12.09.12] Ugebrevet A-4
Virksomheder kan vinde kontrakter til millioner af kroner for det offentlige uden at tage sociale hensyn, ansætte langtidsledige eller oplære praktikanter.

Ordentlige ydelser stimulerer til arbejde
[Netavisen – links 12.09.12] Fagligt Ansvar
Norske forskere har konkluderet, at gode velfærdsordninger får flere på kanten af arbejdsmarkedet i gang med at arbejde end nedskæringer og pres.

Nye oplysninger øger presset på Troels Lund Poulsen
[Netavisen – link 11.09.12] Information
Forhenværende departementschef i Skatteministeriet Peter Loft fik angiveligt et fejlbehæftet notat om, at Stephen Kinnock var skattepligtig i Danmark, fra Troels Lund Poulsen. Og ministeren hemmeligholdt, at notatet stammede fra BT

EU vil have kontrol over danske banker
[Netavisen – link 11.09.12] Folkebevægelsen mod EU
Danmark kan miste suverænitet, hvis EU-Kommissionen får gennemført forslag om at lade Den Euroæiske Centralbank føre kontrol med euroæpæiske banker.

Love and Freedom: Revolutionens stemme og livets triumf
[Netavisen – link 10.09.12] Modkraft
Revolutionens stemme rammer lige i hjertet på Savage Rose’s nye album "Love and Freedom"

Boykot-aktivister til kamp mod G4S
[Netavisen – link 10.09.12] Modkraft
Breve, cykeldemo og politikerappel skal iværksætte en boykot af vagtfirmaet G4S, der støtter den israelske besættelse af Palæstina. Vi opfordrer folk til at tage fat, hvor G4S er tættest på dem selv, siger talsperson.

Norge: Blå bølge i opinionen
[Netavisen – link 10.09.12] Klassekampen (no)
Det norske konservative parti står p.t. til samme andel, som Venstre står til i Danmark, altså ca. en tredjedel. Den norske pendant til SF står til at ryge ud af Stortinget som tak for regeringsdeltagelsen.

Læge: Dagpengeregler gør patienter sygere
[Netavisen – links 9.09.12] Information
Langtidssyge skal bruge energien på at blive raske i stedet for at gå på jobcentret, siger kræftlæge. Sygedagpenge-reglerne er en helt unødvendig belastning for langtidssyge mennesker, og de økonomiske bekymringer risikerer at forværre sygdomsforløbet.

Boligløse studerende flytter ind på Københavns Rådhus
[Netavisen – links 8.09.12] Modkraft
I protest mod den akutte mangel på ungdomsboliger i hovedstaden flyttede studerende fredag ind på Københavns Rådhus foran overborgmester Frank Jensens kontor.

Villy Søvndals exit fra formandsposten i SF
[Netavisen – links 8.09.12] Avisen.dk
Søvndals valgte at lægge sit afgangsinterwiev i Avisen.dk

Grønland er lukket land i Kina
[Netavisen – links 8.09.12] Sermitsiaq
Ifølge fælles aftale skal Grønland være repræsenteret når landets anliggender diskuteres på internationale møder. Når Helle Thorning-Schmidt besøger Kina bedyrer hun, at Grønlands undergrund ikke berøres, trods kinesernes store interesse. Heller ikke da den kinesiske præsident Hu Jintao besøgte Danmark i juni var der grønlandsk deltagelse.

________________________________

Arkiv - Nyhedslinks 2011<

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder