Konventionerne skal overholdes  

Udtalelse vedtaget på Folkebevægelsen mod Nazisme (FMNs) årsmøde 11. juni 2005

En stribe politikere har erklæret, at de internationale konventioner skal overholdes, og de fleste mennesker nikker sikkert bekræftende.
Problemet for Danmarks vedkommende er bl.a., at den betydningsfulde FN-konvention om afskaffelse af alle former for racediskri mination ikke er fuldt gennemført i dansk jura.

Det skyldes formentligt, at konventionen indeholder forbud mod racistiske og så ledes også pr. definition for nazistiske organisationer.

Mennesket har ret til at være fri for nazismen/fascismen og denne frihed er en umistelig del af civilisationen.

Nazisternes ytringsfrihed var Anden Verdenskrig med dens mere end 55 millioner dødsofre og umådelige ødelæggelser. Modstandsfolk og andre hylder den opfattelse, at nazisterne har opbrugt al den ytringsfrihed, der kan tilkomme dem – og mere til.

Nazismen, dens organisationer og alle forsøg på genoplivning blev forbudt ved stormagternes konference i Potsdam i juli-august 1945 – og denne holdning blev bekræftet ved den store krigsforbryderproces i Nürnberg 1945-46.

Den kendte advokat Bjarne Overmark har peget på, at Grundlovens §78 om opløsning af foreninger, der »virker ved eller søger at nå deres mål ved vold« ikke er et fuldgyldigt værn imod nazismen. Ifølge FNs antiracismekonvention er medlemslandene, derunder Danmark, forpligtet til at erklære racistiske organisationer for ulovlige og forbyde dem samt kriminalisere deltagelse i sådanne organisationer.

Danske regeringer har i virkeligheden krænket konventionen ved bl.a. at yde økonomisk tilskud til de danske nazister og udstyre dem med tilladelse til at drive en klart racistisk radiosender fra ‘førerbunkeren’ på Hundige Strandvej i Greve.

Fra sit årsmøde 11. juni 2005 i København henstiller Folkebevægelsen Mod Nazisme (FMN) til regeringen, at den gør omkring og opfylder de krav og henstillinger, der følger af den underskrevne tilslutning til den internationale antiracismekonvention.
Lov er lov og lov skal holdes, lyder det ofte.
FMN ønsker at tilføje: Internationale forpligtelser skal virkeliggøres og overholdes.

Netavisen 13. juni 2005


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater