Regningen for Brixtofte-æraen udskrevet

Mens den brede befolkning i Farum, ikke mindst de dårligst stillede og børnefamilierne, kommer til at betale prisen for det økonomiske cirkus og de mange ulovligheder i Venstremodelkommunen, så slipper den hovedansvarlige for skandalerne, Venstre-høvdingen Peter Brixtofte, billigt.

Samtidig med, at byrådet har sendt regningen for flere års økonomisk misregimente og ulovligheder til den brede befolkning, så sikres den hovedansvarlige for misæren, Venstre-høvdingen og tidligere borgmester Peter Brixtofte økonomisk.

Regningen til den jævne befolkning består i en skattestigning på 3,2 pct., der klart vender den tunge ende nedad/rammer den fattigste del af Farums beboer hårdest. Børnefamilierne flås yderligere med nye takststigninger for pasningen af børn i vuggestue på 140 kr. om måneden (ifølge Jyllandsposten – Politiken siger, at alle forslag om takststigninger på børnepasningen blev sløjfet), og nedskæringer i institutionernes åbningstider. Også skolerne i Farum må lægge ryg til nye nedskæringer. Omvendt er byrådet yderst gavmild overfor den tidligere bykonge Peter Brixtofte.

De mange retssager mod bykongen, kommer ikke til at koste ham en øre i udgifter til advokater mv. Byrådet har beredvilligt besluttet at betale 360.000 kr. – eller mere, hvis omkostningerne skulle vise sig at blive højere – i tilskud til Peter Brixtoftes sagsomkostninger i forbindelse med sagen omkring suspensionen af borgmesteren. Det ville vel være helt urimeligt, at storsvindleren selv kom til bløde for en del af regningen for de mange ugerninger.
Samtidig har man rundhåndet givet den falmede borgerlige superhelt fra idealkommunen Farum lov til i hvert tilfælde indtil videre fortsat at køre rundt i sin på skatteydernes regning leasede luksusbil, luksuscamperen Mercedes Benz E Vito Diesel. Udover en engangsudbetaling på 168,000 kr. koster bilen kommunen 4631 kr. om måneden plus moms og privatchauffør.

Ikke noget under, at Peter Brixtofte under og efter tirsdagens byrådsmøde var yderst begejstret. Det var de tilhører, der overværede byrådet til gengæld ikke. Der lød fra tilhørerpladserne højlydte buh-råb, hver eneste gang Peter Brixtofte udtrykte sin tilfredshed med byrådets beslutninger og roste det gode samarbejde mellem byrådspartierne. Peter Brixtoftes begejstring var da også lidt for tyk for de socialdemokratiske byrødder. Som en af dem udtrykte et: – – Jeg går ind for handlingsplanen, men jeg kan ikke få mig selv til at kalde det flot, at borgerne kan se frem til en så høj skattestigning.

Den økonomiske oprydningsplan efter bykongen Peter Brixtoftes skalten og valten blev enstemmigt vedtaget – lige med undtagelse af et enkelt Venstre-byrådsmedlem, som op til byrådsmødet følte sig for dårligt informeret.

Netavisen 25. april 2002


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne