Den Internationale Konference af Marxistisk-Leninistiske Partier og Organisationer om den globale klassekamp

Den Internationale Konference af Marxistisk-Leninistiske Partier og Organisationer, som samler en lang række marxistisk-leninistiske partier fra alle kontinenter, og som Arbejderpartiet Kommunisterne er en del af, opfordrer i en udtalelse fra sit verdensmøde i Mexico i slutningen af september til i den konkrete internationale situation med den truende amerikanske krig at styrke kampen for revolution og socialisme - og til at der på verdensplan skabes en bred front mod imperialismen.

I den politiske udtalelse om den aktuelle situation fra konferencen understreges det, at en lang række begivenheder og udviklinger gennem de sidste år er afspejlinger af den dybe politiske og økonomiske krise, som har grebet verdenskapitalismen som system. Fra den palæstinensiske intifada mod den israelske aggression til opstande og folkelige kampe i en lang række lande på samtlige kontinenter mod den nyliberale politik og imperialismens, IMFs og Verdensbankens diktater, til væksten i antiglobaliseringsbevægelsen og dens voldelige undertrykkelse, som det kom til udtryk i Genova, og kampen mod Den europæiske Unions udvikling til en imperialistisk supermagt - og mange andre udviklinger.

Den generelle kapitalistiske krises skærpelse kan føre til nye højdepunkter i klassekampen, til afgørende antiimperialistiske og revolutionære kampe. I en lang række lande eksisterer eller udvikler sig revolutionære situationer, og arbejderklassen og brede folkelige bevægelser har rejst sig for at finde vej ud af den stadig voksende masselendighed på globalt plan.

I sammenhæng med begivenhederne i USA den 11. september og de efterfølgende udviklinger understreger udtalelsen nødvendigheden af at føre kampen for revolutionen og socialismen fremad og skærpe klassekampen på alle felter. Den opfordrer til at optrappe de revolutionære politiske aktioner under anvendelsen af alle kampformer, indbefattet anvendelsen af revolutionær massevold, den væbnede folkelige opstand, som vejen til erobring af magten.

Terrorisme, konstaterer udtalelsen, udgør for marxist-leninisterne ikke en af disse revolutionære kampformer - fordi den opererer uden arbejderklassen og de folkelige kræfters organiserede aktioner, og fordi den i mange tilfælde gør uskyldige civile til mål.

Det er imperialismen, med den amerikanske imperialisme i spidsen, der udgør de største terrorister i verden, og Den internationale Konference af marxistisk-leninistiske partier og organisationer opfordrer arbejderklassen og de brede folkemasser verden over til at rejse sig imod og beslutsomt imødegå den amerikanske imperialismes og dens allieredes nye krig og dens militære mål, som under betegnelsen 'Infinite Justice' ('Uendelig retfærdighed') vil gå til kamp mod de arbejdende folk i Afghanistan, Pakistan, Irak og andre steder, og som vil udslette de patriotiske, antiimperialistiske og revolutionære kræfters kamp overalt i verden, kriminalisere og undertrykke deres kamp.
Alle disse udviklinger, konstaterer udtalelsen, gør det mere nødvendigt end nogensinde at opbygge en global antiimperialistisk enhed mellem arbejderne og folkene.

I sluterklæringen gøres også status over det arbejde, Den Internationale Konference af Marxistisk-Leninistiske Partier og Organisationer har gennemført i de sidste år.

Verdensmødet vedtog også en række andre udtalelser, herunder en Solidaritetserklæring med det palæstinensiske folks kamp.

Hele sluterklæringen:
Kommuniké fra Den Internationale Konference af Marxistisk-Leninistiske Partier og Organisationer

Se mere fra Den Interntaionale Konference af Marxistisk-Leninistiske Partier og organisations møde i Mexico september 2001 i Verden i kamp

Se mere om og flere dokumenter fra tidligere møder
Den Internationale Konference af Marxistisk-Leninistiske Partier og Organisationer

Netavisen 5. oktober 2001