Resolution om støtte til det palæstinensiske folks kamp

I mere end et år har det palæstinensiske folk ført en ny intifada for at opnå sine historiske nationale rettigheder, hvilket forudsætter oprettelsen af dets egen stat, som nægtes det af zionismen og imperialismen.

Det drejer sig om et nyt oprør hos et helt folk, såvel den del der lever i de besatte områder som den del der befinder sig i flygtningelejrene og i Israel. Denne opstand er et svar på de konstante provokationer fra de på hinanden følgende israelske regeringer, der har mangedoblet bosættelserne og derved brudt de aftaler, som de selv har underskrevet.

Mod sten og lette våben har Israel svaret med tanks, luftbombardementer og missiler. Antallet af palæstinensiske ofre ophører ikke med at stige. Det drejer sig mestendels om unge, der dør, såres og lemlæstes for resten af livet.

Alligevel vil den zionistiske terrorisme ikke opnå, at det palæstinensiske folk opgiver sin retfærdige kamp.

Verdens folk, progressive og antiimperialister er med det palæstinensiske folk, og vi støtter dets krav. Aldrig har zionisterne været så isolerede som nu.

Vi, som altid har støttet det palæstinensiske folks kamp for dets nationale rettigheder, erklærer endnu engang vor militante solidaritet i kampen for dets fulde opnåelse af disse.

· Afvikling af bosættelserne.
· En palæstinensisk stat med grænserne fra 1967.
· Flygtningenes ret til tilbagevenden.

Den Internationale Konference af Marxistisk-Leninistiske Partier og Organisationer

Mexico, september 2001

Flere dokumenter fra Den Internationale Konference af Marxistisk-Leninistiske Partier og Organisationers møde i Mxico september 2001 i Verden i kamp