Tilbage til forsiden
Flere Aktuelle temaer og baggrund

Tema

Fogh vil i krig - danskerne vil ikke

Danmark skal med i forbryderisk krig mod Irak -
Nej til dansk krigsdeltagelse!
'Danmark' har sagt ja til at deltage i den kriminelle amerikanske krig mod Irak, som er under forberedelse. Anders Fogh Rasmussen meddelte efter et møde i Udenrigspolitisk Nævn , at Danmark vil deltage i en international militærstyrke, som Bushregeringen forsøger at opbygge 'for at gennemtvinge en afvæbning af Saddam Hussein'.
Udtalelse Arbejderpartiet Kommunisterne

Udtalelse fra Fredskonferencen 28.-29. sept. 2002
Fællesudtalelse fra freds- og solidaritetsorganisationer fra konferencen i TiB, Valby, indkaldt af initiativet Stop Terrorkrigen

"Bryder krigen ud vil vil bidrage til at udvikle en massiv antikrigsbevægelse gennem ikke-voldelig folkelig mobilisering og civil ulydighed."

Stop Fogh: Lover danske soldater til Bush's ny oliekrig!
Hvad den danske krigsmodstand har advaret imod: at Fogh-regeringen i al hemmelighed har forberedt dansk krigsdeltagelse bliver nu bekræftet. Fogh har allerede tilbudt USA aktiv dansk krigsdeltagelse i form af at stille jægersoldater og frømandskorpset samt en ubåd til rådighed: Dansk blod for olie.

Danske F16-fly bomber Afghanistan!
Danske soldater skal til Irak!

TIL DE UNGE, SOM ER DØMT TIL EN TUR I HELVEDE
Savage Rose

Nej til krig mod Irak
Udtalelser fra danske intellektuelle og kulturarbejdere

VÅGN OP DANMARK
Annisette og Thomas Koppel fra Savage Rose, der bor i Californien, opfordrer os til også at sige Aldrig Mere Krig.
Af Annisette og Thomas Koppel
Ekstra Bladet Frontalt

Fogh: Total og uforbeholden støtte til USAs kriminelle krig mod Irak
Den danske regering underkaster sig uden forbehold den amerikanske krigspolitik. Når USA kræver krig mod Irak, siger den ja og amen. Statsminister Anders Fogh Rasmussen har sammen med 7 andre europæiske regeringsledere underskrevet en fuldmagt til USA til den kommende krig mod Irak, offentliggjort som annonce i den engelske avis The Times. Danmark skal i krig - mod det store flertals vilje.
Netavisen 30.01.03

Fogh vil i krig, Socialdemokraterne vil i krig med Sikkerhedsrådsresolution - danskerne vil ikke
Nye opinionsmålinger viser en voldsom modstand mod en Irak-krig - på trods af regeringens, folketingsflertallets og mediernes krigskurs.
Netavisen 25.01.03

Dansk fagbevægelse og krigen: Den rene skandale
Mens et flertal af danskerne - og et stort flertal af dansk fagbevægelses medlemmer - har taget stilling imod den amerikanske Irak-krig og imod dansk krigsdeltagelse, har LO og de øvrige store organisationer været totalt tavse og passive. Det vil sige de har støttet det officielle Danmarks krigskurs.

Dansk blankocheck til USA-krig mod Irak
Om FN's sikkerhedsråd vedtager en resolution, der giver grønt lys for et amerikansk angreb på Irak eller ej, så står den danske regering bag Bush-administrationen og er parat til at yde militær støtte til USA og sende danske soldater i krig for USA's olieinteresser.Den amerikanske ambassade blokeret
Aktivister fra Globale Rødder lænkede sig til den amerikanske ambassade i København på den internationale aktionsdag 18.01. i protest mod Irak-krig.
Stop Terrorkrigen

Udtalelse fra DKU: Til krig mod krigen
Vedtaget på DKU's kongres den 18. januar 2003

Hvad laver Fogh?
I Anne Marie Helger har Danmark en skarp dame, en stand up-komiker med en rejsning, der får striben af yngre mandlige kolleger til at se flade og punkterede ud. Det er imidlertid forbudt at være morsom med mening i Anders Foghs og Pia Kjærsgårds grumsede nationale samling af EU-stjerner, stars&stripes og små rødhvide dannebrogsflag.
Leder Kommunistisk Politik 2, 2003

Medierne og krigen
Af Klaus Riis
1. Krigens propaganda: Trash
Et blik på den sidste tids lederartikler i den danske lakajpresse viser at den militære oprustning til en kriminel aggressionskrig mod Irak ledsages af en orkestreret propagandakampagne.
Medierne og krigen 1.KP2, 2003

2, Mere trash fra Trads
Indlæg til Information
Medierne og krigen 2 KP2, 2003

3. Uskyld uden handicap
Den mest troskyldige af alle filmhistoriens klovner var Harpo Marx - den stumme, viltert hørlokkede, anarkistiske harpebror på evig damejagt. Ren uskyld, uden handicap. Det er ødelagt for altid.
Medierne og krigen 3. KP2, 2003

Ingen blod for olie! No Blood For Oil!
Den amerikanske og britiske regering intensiverer krigsforberedelserne og gør forhåbninger om en fredelig udgang på krisen i FN-regi til skamme. Slutningen af januar ses som et stadig mere sandsynligt angrebstidspunkt. USA's terrorkrig og den kommende krig mod Irak skal sættes i det rette perspektiv. USA's krig mod Irak har slet ikke noget med såkaldte masseøddelæggelsesvåben at gøre.
Af Sammi Jawad, Komitéen 'Stop sanktioner og krig mod Irak'
Tale på Axeltorv ved Initiativet København 2002's demonstration under EU-topmødet december 2002

"Mellemøsten har brug for fred, ikke for krig"
Udtalelse fra danske universitetslærere og intellektuelle

Tema arkiv

Tilbage til Nyheder