Der må mobiliseres til protest: Endnu et råddent og asocialt dagpengeforlig

 

Udtalelse fra APK, Arbejderpartiet Kommunisterne

 

Så blev der indgået endnu et råddent dagpengeforlig i enstemmighed mellem Venstre, Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti. Nu må alle kræfter samles for at mobilisere til omfattende protester både blandt de der er i arbejde, de der er arbejdsløse, under uddannelse eller helt skubbet ud af arbejdsmarkedet.


Treenigheden i nydansk nedskæringspolitik - SD, DF og V


Så blev der indgået endnu et råddent dagpengeforlig. Det skal tvinge arbejdsløse til at tage kortvarige job til en lavere løn. Karensdage genindføres som økonomisk straf. Titusindevis vil forsat falde ud af dagpengesystemet. Det er igen en del af de unge, der må holde for med direkte beskæring af satsen for nyuddannede.

Venstre, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti står bag forliget og angrebet på arbejderklassen. De er det nye trekløver i den blå/røde anti-velfærdspolitik.

Forliget var afstemt og aftalt på forhånd og protester mod det skulle lægges ned før de kom i gang. Politikere, Arbejdsgiverforeningen og Fagbevægelsens top havde besluttet indhold og køreplan.

Mette Frederiksen(S) og Harald Børsting (LO) havde afstemt, at starte med 8 karensdage, så 3 af slagsen kunne udråbes som bedst opnåelige sejr, mens Kristian Thuelsen Dahl (DF) optræder som de arbejdsløses og fagbevægelsens ven og beskytter. Og alle var de enige om at fremstille de nyuddannede som nogle, der får for meget og som man bare kan tage fra.

Dagpengeforliget kan ikke accepteres. Det skal ryddes af bordet.

Alle kræfter må samles for at mobilisere til omfattende protester både blandt de der er i arbejde, de der er arbejdsløse, under uddannelses eller helt skubbet ud af arbejdsmarkedet.

Protesten mod dagpengeforliget må indgå som en del af de mange protester, der allerede er planlagt mod det uhyrlige finanslovsudspil.

Det er tiden til at lægge gamle forestillinger om at presse Socialdemokratiet og fagtoppen til at tænke sig om til side. Det duer ikke, vi har set hvad der kommer ud af den virksomhed.

Arbejdende og arbejdsløse må stole på egne kræfter og bygge en protest nedefra i solidaritet

VÆK MED DET RÅDNE DAGPENGEFORLIG!

APK 22.10.2015


Læs også

Ordbog for partiledere: Sådan bortforklares vælgerbedrag
KPnet 20. oktober 2015

Dagpengeudspil er social dumping
KPnet 20. oktober 2015

Dagpengeudspil: Grimt angreb på arbejdsløse og arbejdende
KPnet 19. oktober 2015Dette er en artikel fra kpnet.dk - Nyheder hvor der kæmpes !


Klik på ikonerne øverst på siden og gå til
kpnet, facebook KPnetavisen samt KPnetTV -

Find KPnetBlogs
her og twitter her

Udgives af Arbejderpartiet Kommunisterne APK


- ET MODSPIL TIL DET BORGERLIGE MEDIEMONOPOL !

 

 

KPnet 20. oktober 2015