Ja til verden: Stem Nej til mere EU


Den folkekære tegner og forfatter Ib Spang Olsens plakater går ind i slutspurten i kampagnen for et Nej til at fjerne retsforbeholdet.

 

Klik og forstør


Ib Spang Olsen (1921-2012) havde sine politiske rødder i modstandskampen og var en klippefast modstander af hele EU-projektet fra første færd,

Gennem årene og mange folkeafstemninger var han en flittig støtte af  Folkebevægelsen mod EU og bidrog med mange fine plakater.

Til den nuværende afstemning om retsforbeholdet har Folkebevægelsen genlanceret to af dem. Med familiens godkendelse som et udtryk for dens fortsatte støtte til EU-modstanden relanceret to af plakaterne – med lette tekstændringer.

Verden er større end EU, og mere EU skaber ikke en bedre verden, er budskabet i den ene. Med tegningen af en gravid kvinde opfordrer den anden  til at sikre at fremtiden er demokratisk og derfor skal retsforbeholdet og de danske EU-undtagelser forsvares.



Klik og forstør


Der er netop åbnet en omfattende udstilling af Ib Spang Olsens tegninger, plakater, bogomslag og illustrationer i udstillingssalen i Rundetårn i København. Selvom hans tegninger og illustrationer stadig findes i næsten alle hjem, er der masser at gå på opdagelse i,

I sit lange liv, der spændte over mere end 70 år som udøvende kunstner, spændte Ib Spang Olsen overflere generationer og byggede bro mellem dem, som det er fremhævet af Søren Vinterberg, der netop har udgivet en stor bog om ham – Ib Spang Olsens ABC – med undertitlen Billederne – Bøgerne – Mennesket.

Den er stærkt anbefalelsesværdig – og ligger til grund for udstillingen, der fortsætter frem til den 31. januar 2016.


Se mere om udstillingen her


Se mere om bogen her


Mere om Ib Spang Olsen på forfatterweb her



Dette er en artikel fra kpnet.dk - Nyheder hvor der kæmpes !


Klik på ikonerne øverst på siden og gå til
kpnet, facebook KPnetavisen samt KPnetTV -

Find KPnetBlogs
her og twitter her

Udgives af Arbejderpartiet Kommunisterne APK


- ET MODSPIL TIL DET BORGERLIGE MEDIEMONOPOL !

 

 

KPnet 25. november 2015