Militærindustrien ud af vores universiteter! Aktion ved EUs netværksmøde med våbenlobbyen

EU og dansk våbenindustri netværker om hvordan milliarder af forskningsmidler skal overføres til militær forskning. Fredsaktivister mødte d. 26. oktober op ved Dansk Industri. Her var repræsentanter for militærindustrien inviteret til møde af FAD (våbenindustriens lobbyorganisation) og EU-kommissionen. En flyer blev delt ud til forbipasserende med følgende tekst:

STOP MILITARISERING AF EU’S FORSKNINGSMIDLER – STOP KRIGSTRUSLEN!

Våbenindustriens lobbyorganisation, FAD og EU-Kommissionen, har fredag d. 26. oktober inviteret våbenindustri og universiteter til at mødes i Industriens Hus, for at diskutere en oprettelse af et samlet dansk militær-teknologisk forskningscenter under finansloven.

Lobbyen der nu består af 84 forskellige industrier, som beskæftiger og producerer militært isenkram, ønsker med dette forskningscenter at få snablen i de mere end 10 milliarder kroner, som EU’s Forsvarsfond vil uddele om året.

Aalborg Universitetet er allerede i dag langt fremme når det gælder om at samarbejde med våbenindustrien. Universitetet har oprettet et militært center, AAU Defence, for at koordinere samarbejdet, og til januar sender Aalborg Universitet to studerende til Lockheed Martins kampfly-fabrik i USA.

Der oprustes til krig i Europa og krigens købmænd lugter profit. Samtidig ser vi overalt i EU, at vores fælles skattepenge bliver stjålet for næsen af os. Prisen er nedskæringer i vores velfærd.

Nu må denne sindssyge prioritering stoppe. Forskningspengene går fra almindelig almen forskning. Ydermere er det et massivt spild af uddannelsesviden Vi ønsker, en forskning for liv og ikke død.

Et ofte brugt argument for at bakke op om våbenindustrien, er skabelse af arbejdspladser… Men husk – at der kommer ligeså mange, om ikke flere arbejdspladser, ud af fredelig forskning.

Mere end 800 forskere og akademikere fra 19 EU-lande har opfordret EU til at droppe planerne om at øge støtten til forskning i våben og andet militært materiel.
Vi mener at et dansk militær-teknologisk forskningscenter finansieret af EU forskningsmidler er i strid med forsvarsforbeholdet og et led i opbygningen af EU’s fælles militær og øget militarisering af EU.
EU og de europæiske regeringer bør koncentrere sig om fredelig konfliktløsning, i stedet for at udløse et våbenkapløb.

Forskning i militær teknologi er også oprustning

NEDRUSTNING NU – militærindustrien ud af vores universiteter!

Underskrivere er:
FredsVagten / Valby og Sydvest mod Krig / Aldrig Mere Krig / Fredsministeriet.dk / Kunstnere for Fred / TID TIL FRED – aktiv mod krig / Stop Terrorkrigen – Ud af Nato

“Krig er foragt for liv – fred er at skabe” Nordahl Grieg, 1936

 


Det
te er en artikel fra KPnet.
Se flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES 
– eller på FACEBOOK


Udgives af 
APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

KPnet 27. oktober 2018


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater