Arbejderpartiet Kommunisterne har afholdt sin 7. kongres

Arbejderpartiet Kommunisterne offentliggør hermed, at det har afholdt sin ordinære kongres – den syvende siden partistiftelsen i april 2000. Kongressen afspejlede styrkelsen af APK i perioden og dets samling om kampen for at videre udbygge det som det nødvendige og uundværlige revolutionære kommunistiske parti i Danmark.
APKs 7. kongres udtrykte sin tilfredshed med en række væsentlige fremgange for partiet i den forløbne tre-årige kongresperiode, som blev grundigt analyseret. Den vedtog Centralkomiteens virksomhedsberetning, valgte ny ledelse og fastlagde en række væsentlige opgaver for den ny kongresperiode.

Partikongresser er vigtige pejlemærker i et kommunistisk partis liv. Den 7. kongres har været forberedt i mere end et halvt år i hele partiet. En række problemstillinger er drøftet igennem – og kongressen drager konklusioner og træffer beslutninger på baggrund af dette.

Beretningen blev aflagt af partiets formand/forkvinde Dorte Grenaa og enstemmigt vedtaget. Den giver et alsidigt billede af udviklingen af klassekampen nationalt og internationalt og af partiets arbejde på en lang række felter – med fremgange og mangler. Det har styrket sine positioner på en lang række områder både i forhold til den revolutionære bevægelse og de kæmpende kræfter, der har udviklet sig i store klasseslag som senest omkring de offentligt ansattes OK2018.

Partiet har været aktivt i alle de store kampe og forsøgt at giver vejledning til udvikling af kampene – også gennem agitation og propaganda, herunder KPnet. Ikke mindst dens facebook-side er blevet et vigtigt forum for samling i klassekampen.

Det er et væsentligt fremskridt, at partiet nu udgiver kvartalstidsskriftet Enhed & Kamp. Det rummer politiske analyser og marxistisk-leninistisk teori ikke bare fra APK, men fra hele verden, og giver et helt centralt overblik over de revolutionære udviklinger og problemer globalt. Det er samtidig en dansk udgave af CIPOMLs tidsskrift Unity & Struggle.

Enhed & Kamp har sammen med det øgede fokus på Kpnet.dk som daglig netavis afløst udgivelsen af det trykte månedsblad Kommunistisk Politik, som gennem 20 år på en positiv måde har tjent som formidler af partiets politik.

Kongressen kunne også med tilfredshed notere, at partiet har oplevet en vis medlemsfremgang. Det har samtidig, som det fremgik af rapporterne fra partidistrikterne, opbygget en slagkraftig og aktiv bevægelse af sympatisører og venner omkring det. Partiet søger at udvide sin virksomhed udenfor hovedbyerne. Oktober Bogbutikkerne i København, Odense og Århus udvikler sig til vigtige centre.

Valget af ny ledelse (Centralkomiteen og Den centrale kontrolkommission) afspejlede bestræbelserne på at gennemføre en foryngelse af ledelseskræfterne i takt med den almindelige udvikling af partiets sammensætning.

Kongressen besluttede at følge markeringen af 200 året for Karl Marx‘ fødsel op med en bredt anlagt offentlig diskussion om programmet for den socialistiske revolution i Danmark.

APK spiller en aktiv rolle i den eneste verdensomspændende organisering af kommunistiske partier CIPOML – Den internationale konference af marxistisk-leninistiske partier og organisationer. I 2016 var APK og Danmark vært for den årlige verdenskonference. CIPOML har i perioden optaget nye medlemspartier og forstærket deres samarbejde med afholdelsen af regionale konferencer og styrkelse af partisamarbejdet på regionalt plan og af den internationale ungdomslejr, som afholdes hvert andet år på forskellige kontinenter.

APKs kongres hilste CIPOML og dets fremgange, som også er fremgange for vores parti.

Politiske udtalelser fra kongressen:

OK2018: STEM NEJ!

Danmark må ud af NATO og EU

Frem mod det socialistiske Danmark

Arbejderpartiet Kommunisterne
7. kongres


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater