APK: Fire hovedkrav 1. maj 2016

Arbejderpartiet Kommunisterne sætter særlig fokus på fire konkrete spørgsmål ved denne 1. maj. Det er de mest aktuelle og akutte kampspørgsmål lige nu, understreger partiets formand Dorte Grenaa, der taler ved 1. maj på Den røde Plads i Fælledparken.

view_plads1

 1.maj Den røde plads bag Frimurerlogen sidste år

Dorte Grenaa siger:

– Venstreregeringen er i færd med at damptromle flere reaktionære tiltag og nedskæringsreformer igennem, som et flertal af danskerne ikke vil have. Vi vil ikke have nye kampfly til krige i andre lande på amerikansk diktat. Eleverne strejker mod en asocial gymnasiereform, der rejser en karaktermur mod børn af ufaglærte og indvandrere, i stedet for at satse på at hjælpe dem til uddannelse på trods af dårlige odds.

– Man skal være godt over 60, hvis man har haft mulighed for at stemme om EU-medlemskab. Og kampen for nedsat arbejdstid er gået helt i stå – den skal have et stort ryk den anden vej, siger Dorte Grenaa.

Derfor rejser APK følgende hovedkrav:

6 timers arbejdsdag – 8 timers løn!

Stop gymnasiereform og karaktermur! Rul nedskæringsreformerne tilbage!

Nej tak til nye kampfly! Stop krigspolitikken!

Dansk folkeafstemning om EU-medlemskab – Ud af EU!

Dorte Grenaa:

– Det her er en konkret platform til at imødegå Løkke og CO.s efterårsplaner om skattelettelser til de rige, betalt med sociale nedskæringer, og dens forsøg på at kuppe et køb af nye krigsfly, der kan koste omkring 100 milliarder igennem, også betalt med nye nedskæringer. Modbevægelserne eksisterer. De skal synliggøres og manifestere sig – som eleverne, der strejker mod gymnasiereformen.

– Det forlyder nu, at regeringen allerede inden det er endeligt behandlet har besluttet sig for at købe Boings F35-kampfly. Det er vanvid for at tækkes USA. Vi har ikke brug for de kampfly. Krigsgalskaben kan stadig stoppes. Men det kræver at protesterne tager Christiansborg med storm! slutter hun.

Se

1.maj i Fælledparken: Det sker på Den røde Plads

Rød 1. Maj i Munkemose, Odense: Nej til nye krigsfly og modstand mod EU i centrum

Se også

Arbejderpartiet Kommunisterne:  1. maj platform 2016

 

KPnet 28. april 2016


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater