Asylret: En sørgelig meddelelse

Af Said Parvin og Karl Åge, Asylret

SandholmEn af vore gode venner og kontakter i udvisningslejren i Sandholm forsøgte i går morges ved 10-tiden at begå selvmord. Grunden til det var ikke, at han ville lægge pres på de danske myndigheder for at få asyl, ej heller at han prøvede at få en humanitær opholdstilladelse, for Asylret har for 10 dage siden fået genoptaget hans sag efter afslag i flere omgange på asyl.

Grunden til hans selvmordsforsøg var, at hans mor og søster i går i det fredelige (!) Irak begge blev ofre for en selvmordsbombe og mistede livet. For omkring et år siden blev hans far dræbt af militante fra en af Iraks væbnede bander.

Hvor længe endnu skal Danmarks uansvarlige og rådne politikere have lov til at bilde befolkningen ind, at Irak er et fredeligt land og på den konto slippe af sted med at sende irakiske flygtninge til det af borgerkrig, terror og kaos plagede Irak?

Hver eneste dag mister omkring 40 mennesker livet i det Irak, som Danmark har bidraget så aktivt til at påføre kaos, borgerkrig, social nød og elendighed – for at sikre imperialismens kontrol med Mellemøstens olie kilder!

Danmark blev gjort medansvarlig for overfaldet på Irak på baggrund af en løgn om ikke-eksisterende masseudlæggelses-våben. “Enten er I med terroristerne eller I er med os“, lød det fra krigsgalningen i det Hvide Hus. Og det officielle Danmark valgte at gå sammen med krigsgalningen. Og det kom til at koste mange, mange tusinde irakere samt nogle tusinde invasionssoldater livet.

Vi har sagt det før og vi gentager det: Det var ganske rimeligt, men meget sent, at den nu forhenværende danske statsminister bad om undskyld for de danske myndigheders svinske adfærd over for flygtningene fra nazisternes terrorregime i 1930-‘erne. Men når han samtidig helt holder kæft om denuværende danske myndigheders behandling af nutidens flygtninge, så bliver nettoresultatet et totalt hykleri, der suverænt slår alle hidtil bestående verdensrekorder i denne meget ulækre disciplin.

Det er til at forudse, at OVK-blokken inden for en overskuelig fremtid kører uhjælpeligt fast i den racistiske sump, den har valgt rode sig ud i. Vores velmente råd er, at den erkender virkeligheden og siger: “Vi er kommet til vejs ende – vores politik er slået helt fejl, vi tager konsekvensen og går af”. Det ville for en gangs skyld – omsider – give den nogen grad af troværdighed.

Netavisen 17. juli 2009


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater