Borgerinitiativet Kirkeasyl: Manifestationer i hele landet i protest mod de umenneskelige tvangsudvisninger

Tirsdag den 2. september er en sorgens dag. 22 afviste irakiske asylansøgere blev i morges tvangsudvist fra Danmark til et Irak i krig og kaos. Borgerinitiativet Kirkeasyl opfordrer derfor alle til at deltage i de manifestationer, som foregår landet over i aften.

Kirkeasyls talsperson Jacob Tamsmark udtaler: ”At man i ly af mørket sætter mennesker på et fly, og tvangsudviser dem, er en fuldstændig uacceptabel og umenneskelig handling. Irak er ikke et sikkert land, men et land i krig og kaos. Hverken de irakiske eller de danske myndigheder kan garantere for disse menneskers sikkerhed.”

Kirkeasyl vil med demonstrationen forsøge at ligge pres på Brithe Rønn Hornbech, fordi det er hende, der kan give de afviste irakere humanitært ophold i Danmark.

Kirkeasyls talsperson, Jacob Tamsmark siger: ”Manifestationerne skal minde Birthe Rønn Hornbech om, at det først og fremmest er hende, som har svigtet i denne sag. Hun kunne fra dag et, som Integrationsminister, have givet irakerne humanitært ophold, indenfor den gældende lovgivning.
Blandt talerne til demonstrationen i København er Johanne Schmidt-Nielsen (MF fra Enhedslisten), Flemming Pless (Præst) og Vigga Bro. Herudover vil der være musik med blandt andre Savage Rose.

Kirkeasyl opfordrer alle, der er forhindret i at deltage i manifestationerne, til at tænde lys i vinduerne kl.21 for at protestere over tvangsudvisningerne.

Følgende manifestationer finder sted rundt om i landet:

København kl.18.30: Integrationsministeriet, Holbergsgade 6, mellem Kongens Nytorv og Havnegade – demonstrationen går til Brorsons Kirke, hvor der vil være lystænding kl.21.

Århus kl.21-22: Rådhuspladsen, Lystænding med talere og musik

Aalborg kl.19: Louise Plads v. Danmarksgade, Musik: Ole Hvarre, Lasse Vestergaard. Talere: Forfatter Claire Kehlet, Per Clausen (MF, Enhedslisten).

Odense kl.21: Flakhaven kl.21, Lystænding

Svendborg kl.17: Kirken ved Torvet, Lystænding

Roskilde kl.18.30: Stændertorvet, Lystænding

Netavisen 2. september 2009


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater