Politiet: Benhård fremfærd til støtte for Israel

Københavns politi skaber med sine ubegrundede masseanholdelser af Gaza-demonstranter,  herunder mængder af børn, et indtryk af at protesterne er voldelige og medvirker til at opbygge en pro-israelsk opinion.

Ved de seneste tre demonstrationer forskellige steder i København efter Israels invasion af Gaza har politiet foretaget masseanholdelser i forbindelse med afslutningerne af demonstrationen. Det er grund til at tro, at det er politisk motiveret og ikke begrundet i reel fare for optøjer. Langt de fleste af anholdelserne har været såkaldt ’præventive’ – folk har intet gjort, men politiet mener de evt. kunne finde på det.

I forbindelse med demonstrationen ved den israelske ambassade søndag den 4. januar, arrangeret af Budskab fra Græsrødderne, gennemførte politiet systematiske anholdelser i nærheden af Hellerup Station. En ældre demonstrant, Per Selmer, har i en beretning om sin anholdelse  fortalt hvordan politiet vilkårligt arresterede fredelige demonstranter på vej hjem, folk, der ikke havde deltaget i demonstrationen og børn ned til 12 år.
Se
’ Politiet indfangede tilfældige demonstranter’

38 blev anholdt ved den lejlighed. Alle var snart løsladt, ingen sigtet.

Anholdt af politiet ved Hellerup Station efter demonstrationen ved Israels ambassade 4. januar 2008

”Præventivt anholdte ballademagere’ – ved Hellerup Station efter demonstrationen ved Israels ambassade 4. januar 2008
Foto: Freddy Hagen – kulturudveksling.dk

Dagen før den provokatoriske zionistiske demonstration lørdag den 10. januar løj en ledende zionist om, at politiet havde evakuret synagogen i Krystalgade, der skulle være truet af deltagere i en stor demonstration for Gaza på Rådhuspladsen, arrangeret af de arabiske og muslimske foreninger.

Se

Ledende zionist løj om politievakuering

Der var lagt op til ballade ved den zionistiske demonstration – fra zionisterne og den rabiate højrefløjs side. De påstod, at nu ville ’venstrefløjen føre krigen hjem’ og overfalde ‘jøder’ . Der var intet i det, men efterfølgende anholdt politiet 75 mennesker, heraf 53 børn, især indvandrerungdom, i Gothersgade. Det var atter ’præventive’ anholdelser, og de anholdte hurtigt løsladt.

Se
Dansk flagparti til zionistdemo for folkemord

Fagforeningsmanden John Ekebjærg Jakobsen har efter denne demonstration beskrevet politiets optræden over for voksne, der ville protestere mod massakretilhængerne

Se
Politiet frygter voldelige zionister

Politiet slog egne rekorder, da man efter den store demonstration med helt op mod 10.000 deltagere ved folketingets genåbning tirsdag den 13. januar anholdt 106 personer, de fleste ’præventivt’. Demonstrationen var arrangeret af Mellemfolkeligt Samvirke og Dansk-Palæstinensisk Venskabsforening. Alle er løsladt dagen efter – ifølge Politiken ’ på nær en enkelt, der ventes at blive fremstillet i et grundlovsforhør efter at vedkommende ifølge politiet bed en hundefører i hånden og benet’!

Omtalen af politiballaden kom igen i medierne til at skygge for demonstrationen og dens budskab om at den israelske massakre må stoppes.

Demonstrationsdeltagere på Rådhuspladsen 13. januar 2009

Flemming Steen Munch, ’informationschef’ ved Københavns Politi, har i medierne hetzet mod de unge demonstranter, når han skal retfærdiggøre politiets meget hårde linje – og fremstillet dem nærmest som en blanding af utilpassede etniske ballademagere og autonome. Så ved folk nok hvor sympatien skal ligge.

Sandheden er at samtlige demonstrationer har været fredelige. Der er blevet affyret nogle enkelte kanonslag – som det i øvrigt tit er tilfældet ved sådanne demoer andre steder. De vrede og frustrede palæstinensiske unge, der lever i stadig frygt for deres familiers skæbne under den israelske massakre i Gaza, har ikke bedrevet hærværk eller lavet ballade. Ved andre demonstrationer landet over er tingene forløbet uden konfrontation med politiet, selvom dre også der undertiden er affyret et kanonslag.

Politiken kan fortælle, at ’’den meget ballade under de propalæstinensiske demonstrationer’ ifølge en meningsmåling fra Megafon har påvirket hver femte danskers holdning til palæstinensernes sag i negativ retning

Netavisen 14. januar 2009


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater