Asylret: Hårdhændet og hemmelig tvangsudvisning af 6 irakere

Af Asylret

Sandholm lejrenTorsdag den 25. juni er 6 anholdte irakere i dybeste hemmelighed tvangsudsendt til Bagdad. De 6 irakeres advokater var ikke orienteret på forhånd om tvangsudsendelsen.

Hans-Viggo Jensen fra Rigspolitiets udlændinge afdeling, oplyser, at det forløb uden problemer. Det er – ikke overraskende – i modstrid med de underretninger Asylret har fået.

Kl 03 natten til torsdag mødte ti ansatte fra kriminalforsorgen op på den lukkede fængselsafdeling i Sandholm for at afhente 6 ud af 9 anholdte irakere. Udenfor afdelingen var et større opbud af betjente.

En fængslet asylansøger fra det lukkede fængsel beskriver for Asylret, at samtidig med at disse anholdelser fandt sted, låste Sandholmlejrens vagter andre asylansøgeres værelser af, for at forhindre protester over denne natlige afhentning. Politiets håndtering af de anholdte var meget hårdhændet, bl.a. blev de anholdte slæbt hen af jorden.

“Det er dybt bekymrende at Rigspolitiet beskriver anholdelserne og tvangsudvisningen som “uden problemer”. Det er i modstrid med vores
underretninger fra Sandholmlejren. De anholdte er blevet isoleret og er siden blevet meget hårdhændet behandlet af politiet ved afhentningen. Hverken de selv eller de advokater der er involverede, er blevet orienteret inden. Det er vel næppe problemfrit”, udtale Said Parvin fra Asylret.

Ingen advokater var på forhånd orienteret om tvangsudsendelserne, og Rigspolitiet har oplyst en advokat telefonisk i dag, at Rigspolitiet har ændret
praksis på grund af demonstrationer ved tidligere tvangsudsendelser.

Said Parvin fortsætter:
“Asylret har også underretninger om at irakernes korttelefon blev fjernet i går aftes og først er kommet tilbage i dag. Det har været umuligt for irakerne at komme i kontakt med omverdenen under denne hemmelige aktion. De tvangsudsendte og de som er tilbage, bliver behandlet om muligt endnu mere inhumant, alene fordi Rigspolitiet vil undgå de protester tvangsudvisningerne udløser.”

Se også
Demo ved Christiansborg i dag kl. 17: Stop udvisningerne af irakerne

Netavisen 26. juni 2009


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater