Vellykket 1. marts-demonstration – Knap så vellykket pressedækning

Af Bevægelsen For Flere Fristeder

Fredelig 1. Marts-demonstration på 2-årsdagen for rydningen af Jagtvej 69 endte i brud med den grundlovssikrede ytrings og forsamlingsfrihed.

Demobanner 1. marts 2009

Efter de seneste dages pressedækning af demonstrationen d 1.marts for flere fristeder og for at mindes det gamle Ungdomshus på Jagtvej 69, ønsker ‘Bevægelsen For Flere Fristeder’ at komme med en officiel udtalelse.

Demonstrationen der talte over tusinde deltagere, forløb fredeligt med festlige indslag undervejs, taler og god stemning.

Arrangementet sluttede på bygge-grunden på Jagtvej 69, med folkekøkken og live musik. Herefter blev demonstrationen officielt opløst af demonstrations-arrangørerne, og ikke af politiet, som det bliver meldt ud i pressen.

Efterfølgende var der grupper der benyttede sig af den grundlovssikrede ret til forsamlingsfrihed, og gik i gang med en fredelig bygge-happening der gik ud på at reetablere husets facade, som manifest på det der engang stod.

Pressedækningen af begivenhederne herefter stemmer desværre ikke helt overens med de faktiske og beviselige begivenheder. Der er på intet tidspunkt blevet brændt biler af, som politiet ellers velvilligt benytter lejligheden til at udtale sig om, dog uden på noget tidspunkt at have belæg for sådanne påstande. Fældede træer på en kirkegård er endnu en påstand, der ikke kan føres bevis for, og som ikke ligefrem er kendetegnet for en bevægelse, der kæmper ligeså meget for miljøet og klimaet som for fristeder.

Pressen vælger også helt ukritisk at skrive at ”politiet trækker deres knipler – Dog uden at bruge dem”, hvilket er endnu en forvanskning af de faktuelle begivenheder. Der var adskillige presse fotografer og journalister tilstede, med pligt til at dække en historie sandfærdigt og objektivt – Dog uden at bruge den!

Modkraft kunne tirsdag skrive om en pige, der blev slået bevidstløs inde på grunden og slået og sparket på mens hun lå ned og ikke gjorde modstand eller havde mulighed for at gå væk fra grunden. Denne begivenhed er både dokumenteret på videoklip, af vidner og fotografier. Kilder: Modkraft og KAOS TV. Desuden kan borgerrets-gruppen Forældre Mod Politibrutalitet berette om adskillige knippel-slag og hårdhændet behandling af folk både på grunden, ved Runddelen og på Nørrebrogade.

Vi i pressegruppen håber, at den manglende oprigtighed i pressedækningen skyldes de vanskelige arbejdsvilkår som politiet endnu engang har placeret journalisterne i!

Vi håber på en mere fair pressedækning på fremtidige aktiviteter.

Igen radikaliserer politiet den danske ungdom.

– Denne 1. marts bliver heller ikke glemt.

Se også

Pige anklager betjente for vold
Modkraft 3. marts 2009

Politiet stormer Jagtvej 69
Modkraft 1. marts 2009

Netavisen 4. marts 2009


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater