Aarhus: Over 5000 mennesker deltog i flot markering for tolerance

Samlet for tolerance, mangfoldighed og åbenhed

Tekst og fotos : KP, Aarhus

Frontbanner ved demonstrationen Aarhus for mangfoldighed 31. marts 2012

En stor og festlig broget skare fra hele landet forsamlede sig lørdag eftermiddag på Rådhuspladsen i Århus, og gik ud på en lang rute gennem det meste af Århus Centrum. Alle borgerskabets opfordringer til at blive hjemme og ”ignorere” at nazisterne fra English Defense League havde fået lov til at trampe rundt i gaderne, blev overhørt.

AArhus for mangfoldighed 31. marts 2012

Med festlig musik og klare budskaber i råb og på skilte, var demonstrationen en forrygende markering mod de grupperinger af højrerabiate voldsmænd der har fået lov af politiet til at gøre nattelivet usikkert i Århus gennem snart årtier.

Det store fremmøde gav den vindblæste provins en stemning af at dette også var en forsinket anledning til at markerer en folkelig solidaritet med Norge efter sidste sommers terror der deler tankegodset fra English Defense League.

Aarhus for mangfoldighed 31. marts 2012

Demonstrationen afsluttedes med musik og taler hvor bl.a. Bjørn Elmquist ramte nogle hovedpointer:

”Der har været tale om at det var yderfløjene i dansk politik der skulle mødes i Århus i dag, det er forkert. Denne demonstration er ikke udtryk for et ekstremt synspunkt, men for en et synspunkt der deles af store dele af den danske befolkning.

Vi beskyldes for at vores tolerance er ekstrem, men det er heller ikke sandt. Vi tolerere ikke intolerance, vi tolerere heller ikke den udvikling mod øget økonomisk ulighed vi ser i samfundet. Og vi vil heller ikke tolerere det når vi ser hvordan de i EU samarbejdet finder frem til løsninger der støder lande der har økonomisk hårdest endnu længere ud.

Det er en rigtig god ide at bruge idag til at give udtryk for disse synspunkter, vi er for at man slås på ord, i stedet for at overlade scenen alene til en lille gruppe intolerante.

Vi er for et samfund der har plads til os, ” sagde Bjørn Elmquist bl.a. på Bispetorv.

Se også
Kæmpe antinazistisk demo i Århus – Nazisterne eskorteret væk under politibeskyttelse

Aarhus United against racism  March 31st 2012
United against racism

Netavisen 31. marts 2012


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater