Au pair talskvinde Jean Gocotano: Kan nu arbejde hos FOA

Den udvisningstruede au pair-talskvinde Jean Gocotano har fået tilladelse til at blive i Danmark og arbejde hos FOA med au pair’er. Protesterne har nyttet.

Der rejste sig kraftige protester, da filippinske Jean Gocotano, der er au pair’ernes talskvinde, der er talskvinde for FOAs faggrupper for au pairer, fik afslag på arbejds- og opholdstilladelse i Danmark, selvom hun sod med et ansættelsesbrev hos FOA i hånden.

Ikke bare fra FOA kom der kraftige protester. Det blev også en international sag, da immigrantorganisationer tog den op og appellerede til den danske regering, hvor sagen gik til arbejdsministeriet, som gav Jean Gocotano tilladelse til at blive i landet, mens den blev behandlet.

Og nu har Styrelsen for Fastholdelse og Rekruttering omgjort det groteske afslag.

Jakob Bang, viceforhandlingschef i FOA, siger:
”Først og fremmest vil jeg ønske Jean og au pairerne i Danmark et stort tillykke. At Jean har fået arbejds- og opholdstilladelse er en kæmpe anerkendelse af, at au pairerne har brug for en talskvinde, der kan tale au pairernes sag”, siger Jakob Bang.

Gerd Berlev og Kommunistisk Politik talte med Jean Gocotano om hendes og au pair’ernes situation, da udvisningstruslen var akut.

Se samtalen med Jean Gocotano her

Au pair talskvinde: Uønsket af udlændingeservice
Kommunistisk Politikm 16, 2012

FOAs pressemeddelelse: Au pair-talskvinde må blive i landet

Netavisen 21. september 2012


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater