Fascistisk terror og det ”civiliserede” højre

Af E. Holemast
Nettmagasinet Revolusjon

Med Utøya-massakren og hans propagandamanifest har fascisten Anders Behring Breivik synliggjort båndene mellem den ”civiliserede” højrefløj og højreterrorismen. Breivik udspringer af et giftigt miljø, som findes helt tilsvarende i Danmark. Norsk efterretningstjeneste har ligesom de danske fokuseret på islam og venstrefløjen.

Den terrorsigtede Anders Behring Breivik har flere års medlemskab af Fremskridtspartiets ungdom bag sig. Han var ifølge avisen VG en af de allermest aktive debattører på FPUs netforum, hvor han bl.a. diskuterede med Fremskridtspartiets kommende stjernepolitikere, hvoraf flere i dag sidder med vigtige politiske positioner. I et af sine forumindlæg siger Breivik, at han frygtede for borgerkrig i Europa, ”når muslimerne bliver i flertal”.

Ikke alle tidligere medlemmer af Fremskridtspartiet har sprængt Oslo centrum i luften, men alle som har sprængt Oslo centrum i luften er tidligere medlemmer af Fremskridtspartiet.

Det er selvfølgelig ikke sådan, at alle tilhængere af Fremskridtspartiet er terrorister. Men det er en kendsgerning, at alle, som har udført terrorhandlinger i Norge siden 70’erne har været tilknyttet Fremskridtspartiet eller nogle af dets forløbere og aflæggere. Fremskridtspartiet er et gadekær, hvor også giftige padder trives og yngler.

Det norske ultrareaktionære parti Demokraterne er en sådan aflægger. Partiet opstod efter at Fremskridtspartiets stortingsrepræsentant Vidar Kleppe røg uklar med Carl I. Hagen.

Demokraternes ordførerkandidat i Kristiansund, Henning Krane, er blevet genstand for politiets efterforskning efter offentliggørelsen af lydoptagelser, hvor han diskuterer politiske attentater. En anden topfigur i samme parti skrev i maj på Facebook:
”Landsforrædere løber landet over ende. Det er et spørgsmål om tid, før de første skud falder.”

Den organiserede racisme

Disse elementer har også været eller er medlemmer af Stop islamiseringen af Norge (SIAN) og Norwegian Defence League (NDL).

På det racistiske netsted document.no har Breivik postet 75 indlæg. Behring Breivik har ifølge det svenske magasin Expo også vært aktiv på et nordisk nazistisk forum med over 22.000 medlemmer.I 1995 deltog en FrP politiker, Øystein Hedstrøm, på et nazimøde på Godlia Kino i Oslo.

Efter terrorudåden fortsætter Carl I. Hagen – i strid med alle kendte fakta fra Europol og andre – at hævde, at ”de fleste terrorister er muslimer”.
Den, som ikke er i stand til at se båndene mellem de mørkeblå og de brune kræfter, må være mere end blind.

Den ”respektable” højrefløj

Desværre er heller ikke det konservative højre så kultiveret, som man helst ville tro. Erna Solberg (formand for partiet Høyre, overs.) fortjener honnør, fordi hun er gået kraftig ud mod muslimhetzen og trukket paralleller til jødehetzen i mellemkrigstiden. Men også i hendes parti er der brune understrømme.

Konspirationsteorien om kampen mellem civilisationerne har sine talsmænd i Høyre. Den tidligere stortingsrepræsentant Hallgrim Berg skrev i sin bog ”Amerikabrevet” fra 2007, at ”det militante og imperialistiske islams mål er verdensherredømme.

Den første etape er at presse Europa til at blive et Eurabien. Metoden er ikke længere hærstyrker, men en kombination af olie, emigration, fødselstal, udnyttelse af demokrati og tolerance, trusler, kulturelt pres, terrorisme uden grænser og tusindårigt tålmod”.

”Hellere død end rød”

Massemorderen fra Utøya præsenterede sig som ”kommandør Anders Behring Breivik i den norske antikommunistiske modstandsbevægelse”, da han ringede til politiet fra Utøya.

Antikommunismen er en gammel fællesnævner for fascismen og for de mere respektable borgerlige partier. Den fascistiske hov har en lang tradition for at stikke frem, især i Unge Høyre (Ungdomsorganisation som støtter partiet Høyre, overs.)

 Først efter den afskyelige terror den 22. juli fandt Unge Høyre ud af, at et slagord, de har lånt fra Franco-fascisterne og nazisterne, var upassende. Jakkemærker, flyere og T-shirts med ordlyden ”Hellere død end rød” skal nu fjernes fra alle Unge Høyre-kontorer i landet. Kampagnematerialet blev senest brugt i valgkampen i 2009.

Frit slag for hadpropaganda

SIAN og andre af samme slags har i flere år været aktive på en række netsteder. Og vi taler her ikke kun om egne blogge for den racistiske menighed, men i høj grad også om de anstændige borgerlige avisers netsider, hvor gennemslagskraften er hundrede gange større. Der har i årevis forekommet en voldsom og hadsk kommentarpostering på Netavisen, på VG og så videre.

Selv den mest amatøragtige surfer på internettet kan næppe have undgået at støde på en række kommentarer af denne slags. Her har også mange ’normalracister’ givet ladet sig lokke med.

Men PST (Norges pendent til PET – det politiske efterretningsvæsen Politiets Sikkerheds Tjeneste, overs.), har tilsyneladende ikke betragtet denne hadske udskældning som noget problem. Derfor var Behring Breivik angiveligt totalt ukendt for PST. For blandt andet Antiracistisk Center var Breivik slet ikke ukendt.

På bagkant

Sikkerhedsorganernes oppustede stab har tydeligvis ikke vist den islamofobiske aktivitet, der ofte rummer dårligt skjulte trusler om kriminelle handlinger af værste slags, nævneværdig interesse. Det samme gælder de godt betalte eksperter ved Forsvarets Forskningsinstitut.

I en kronik i Aftenposten  den 9. august, ’Ensporet terrorforskning?’, erkender Thomas Hegghammer fra FFI, at det nok stemmer, at ”ingen norske akademikere har fordybet sig i den såkaldte antijihad-bevægelse, den specifikke gren af højreekstremisme, som Anders Behring Breivik udspringer fra. Her har skribenter som Øyvind Strømmen og organisationer som Antiracistisk Center været på forkant.”

Det må nok siges at være en total falliterklæring for professionelle hemmelige tjenester og ’terror- ekspertisen’, når frivillige organisationer og amatører ’er på forkant’ på dette felt.

Politiske retningslinjer

Grunden dertil er helt oplagt ikke manglende evner eller ressourcer hos de professionelle, men har at gøre med klare politiske retningslinjer, der stemmer overens med magtelitens og kapitalens fjendebilleder.

I sin nye trusselvurdering fra 29. juli skriver PST at ”Rekrutteringen til antiislamiske grupper i Norge har indtil videre været begrænset». I næste sætning må Politiets Sikkerhedstjeneste medgive, at ”der er imidlertid en betydelig, og delvis ukendt aktivitet på forskellige sociale medier, hvor antiislamiske synspunkter fremmes.”

PSTs vurderinger efter massakren på Utøya er, at ”norske højreekstremister har været lidet aktive de sidste år. Miljøerne præges af et fravær af stærke lederskikkelser og manglende organiserings-evne. Kontakten mellem personerne synes primært at være af social karakter. Enkeltpersoner har kontakt med meningsfæller i Europa, men det ser ikke ud til, at denne kontakt har haft væsentlig betydning for aktiviteten i miljøet her i landet.[…]”.

Farligere i februar?

Dette står imidlertid i modsætning til den trusselvurdering som samme PST lagde frem bare et halvt år tidligere, i februar 2011:

”Aggressive russiske nynazister, norske antiislamister og radikale muslimer udgør en livsfarlig cocktail, som kan eksplodere hvert øjeblik, mener Politiets Sikkerhedstjeneste”, skrev VG 27.2. og fortsatte:

”Blandt andet lægger PST vægt på, at det højreekstreme miljø nu er på stærk fremmarch, efter at det yderste højre i flere år har ligget med brækket ryg.”.
Rapporten, som blev lagt frem efter terrormordene, prøver at forklare, hvorfor Breivik ikke blev indfanget af filteret: ”Der er på flere områder væsentlige forskelle mellem det højreekstreme miljø og forhold knyttet til den sigtede. Den sigtedes ideologiske overbevisning synes at adskille sig fra flertallet af personer tilknyttet de traditionelle højreekstreme miljøer i Norge.”.

På hold med det zionistiske Israel

Stadigt flere i det fascistiske og racistiske miljø ser den jødiske stat Israel som en taktisk allieret og spydspids i korstoget mod muslimer og arabere. Breivik var en af disse.

Denne virkelighed stemmer naturligvis ikke overnes med det pro-zionistiske kort, som PST efter amerikansk opskrift opererer ud fra i kampen mod (islamistisk) terror. En lederartikel i avisen Jerusalem Post lige efter 22. juli – som siden er blevet ’beklaget’ – udtrykte stor forståelse for Breiviks holdninger, men dog ikke for handlingerne, mens en kommentator i samme avis mente, at Arbejderpartiets Ungdomsforbunds lejr var en træningslejr for terrorister …

Efter det nazistiske drab på Benjamin Hermansen for ti år siden (det såkaldte Holmlia-drab, som nazisten Ole Nicolai Kvistler i 2002 blev idømt 17 års fængsel for, overs.) har de traditionelle nazister dels ligget lavt, dels skiftet ham.

Den anti-semitiske ’Heil og sæl!’-stil (en gammelnordisk hilsen ’Frisk og lykkelig’, som de norske nazister forsøgte sig med under den tyske besættelse, overs.) er skubbet mere i baggrundenog teorierne om den jødiske sammensværgelse er forbeholdt den interne jargon, mens man udadtil har kørt på muslimhetz og konspirationsteorier om, at verdenskalifatet er nært forestående.

Alle antiracister har forstået dette linjeskift i de voldelige racistiske miljøer, og har gentagne gange råbt det ud.  Blandt andet ved gentagne demonstrationer mod SIAN og NDL.

Ubehjælpelighed, eller?

”Indtil videre har PST ikke informationer, der peger mod, at sigtede har haft kontakt med personer i nationale ekstremistmiljøer”,  skriver overvågningspolitiet den 29. juli. Lige efter afsløredes det, at den racistiske blogger Fjordman var en af Breiviks mentorer. Da dette var blevet kendt over hele landet, og sunnmøreboen Peder Are Nøstvold Jensen (Fjordman) derfor meldte sig til PST, blev han afvist!

Researchkollektivet Redox i Danmark har for nylig afsløret en velorganiseret, væbnet fascistisk loge, ORG. Blandt de godt 100 medlemmer har flere gjort karriere i det danske politikorps og i hærens udlandsoperationer, i medierne og i erhvervslivet. ORG har en dagsorden, som ligger i tråd med Breiviks og hans meningsfællers. Det multietniske samfund skal bekæmpes, og man forbereder sig på at bruge våben.

Bånd mellem politi og nazister i Tyskland

Vi ved, at PSTs tyske søsterorganisation Bundesnachrichtsdienst var direkte delagtige i stiftelsen af nazipartiet NDP. Dette forhold blev for nogle år siden brugt som begrundelse for at afvise kravet om forbud mod NDP, som i dag er repræsenteret i flere delstatsforsamlinger.

Det svenske politikorps har traditionelt været berygtet for bånd til højreekstreme miljøer. Rygtet om at statsminister Olof Palmes morder var politimand, er aldrig blevet helt begravet.

Er det usandsynligt, at også det norske politikorps og overvågningsapparat kan være infiltreret af fascistiske og racistiske holdninger og miljøer?

Sagen mod de agenter, der arbejdede for USA’s ambassade og spionerede mod norske demonstranter og forbipasserende, blev henlagt af statsadvokaten kun et par dage efter den blodige massakre den 22. juli. Dette kan selvsagt være en ren tilfældighed, eller man kan have benyttet sig af medieopmærksomheden omkring Utøya-mordene til at begrave skandalen.

Fokus på ‘venstreekstremisme’

I en atmosfære, hvor hele Norge i ugevis har sunget ”Til ungdommen”, et digt af den så afgjort venstreekstreme og kommunistsympatiserende forfatter Nordahl Grieg, synes PST, at det er på sin plads at medtage, at ”truslen fra venstreekstreme miljøer i Norge ikke er væsentlig ændret som følge af terrorhandlingen d. 22. juli”.
Ikke ”stadig ikke-eksisterende”, men ”ikke væsentlig ændret”!

Det er groft, men ikke overraskende, at PST bruger tid på at beskæftige sig med en såkaldt trussel fra venstreekstreme miljøer i Norge – på trods af at samtlige terror- og bombeaktioner i Norge siden krigen har været udført af nazistiske og fascistiske grupper eller enkeltpersoner.

Om ikke andet burde PST have fanget advarselsråbene om faren fra højre gennem sin løbende aflytning og infiltration af den progressive venstrefløj!

Originalartikel her

Netavisen 14. september 2011


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater