Movia lyver om klager: Dansk Palæstinensisk Venskabsforening går til ombudsmanden


Flere end 10.000 skrev på fire dage under på at busselskabet Movias bestyrelse skulle få sat Dansk-Palæstinensisk Venskabsforening annoncekampagne mod de iaraelske bosættervarer op på busserne igen. Den grove censur udløste en proteststorm til Movia. Men Movia går til pressen med usande oplysninger om omfanget af protesterne. Dansk-Palæstinensisk Venskabsforening reagerer ved at kræve aktindsigt og gå til ombudsmanden

Krav om at annoncerne mod bosættervarer kommer tilbage på Movias busser

Busselskabet Movia og dets bestyrelse fjernede i begyndelsen af maj en annoncekampagne fra Dansk-Palæstinensisk Venskabsforening med opfordring til ikke at købe og bruge bosættervarer – varer fra de af Israel besatte palæstinensiske områder. Det er også  officiel dansk politik.

Alligevel besluttede den politisk indsatte bestyrelse den 30. april af pille annoncerne ned fra busserne. Det skete efter at de angiveligt havde udløst en ’proteststorm’ og busselskabet havde modtaget ca 100 klager.

Se

Movia: Folk kalder busreklamer for nazistiske

Trafikselskabet meddelte, at “Movia har vurderet reklamens indhold og budskab og finder, at kampagnen blandt andet virker unødigt stødende.”

Det viste sig hurtigt at klagerne var iscenesat af den internationale israelske lobby og at mange var afsendt fra Israel.

Israelsk lobby stod bag klagestorm mod Movia

Movias fjernelse af busreklamerne udløste en veritabel proteststorm fra flere sider med krav om at få annoncerne tilbage på busserne. Mellemfolkeligt Samvirke  alene indsamlede mere end 10.000 underskrifter på fire dage imod bestyrelsens grove og groteske censurindgreb – med henblik på at bryde “tabuet” om de ulovlige israelske bosættelser.

Sagen i en nøddeskal er, at  politisk indsatte bestyrelse for Movia  med sit stop for de helt igennem lovlige annoncer  mod bosættervarerne har bedrevet censur, krænket ytringsfriheden og politisk manævreret  til fordel for den ulovlige og folkeretsstridige israelske besættelse.

Se

Movia-censur i modvind – 10.006 underskrifter kræver reklamen tilbage

Mellemfolkeligt Samvirke erklærede ved denne lejlighed:

”Mellemfolkeligt Samvirke(MS) igangsatte underskriftindsamlingen rettet mod Movias bestyrelse, fordi trafikselskabet valgte at censurere en busreklame fra Dansk-Palæstinensisk Venskabsforening, der opfordrede til at fravælge produkter fra israelske bosættelser. Reklamerne nåede kun at være på busserne i fire dage, før de blev taget ned igen. Begrundelsen lød, at man havde fået 75-100 klager fra folk, der blandt andet fandt reklamerne unødigt stødende og diskriminerende med hensyn til nationalitet.

De 10.006 underskrivere af MS’ brev til Movia mener derimod, at det er legitimt at sige nej til Israels bosættelsespolitik og støtte en mærkningsordning, så man som forbruger kan undgå at købe produkter, der er produceret i de ulovligt besatte områder.”

Den 12. maj afleverede MS underskrifterne de til Movias administrerende direktør Dorthe Nøhr Pedersen

Se

10.006 gav Movia besked

Men Movias bestyrelse har fastholdt den åbenlyst krænkende censurbeslutning trods disse og mange flere protester. 

Den 21. maj foretog  Movia et nyt forsøg på at dække over sin udemokratiske handling ved at gå til pressen med en åbenbart usand oplysning om at selskabet kun havde havde modtaget 413 klager, men til gengæld 327 sympatierklæringer efter at  beslutningen blev offentliggjort den 30. april.

Se

Nedpillet annonce gav mailstorm hos Movia

Dansk-Palæsinensisk Venskabsforening DPV har reageret på dette og kræver nu aktindsigt og går samtidig til ombudsmanden med sagen. Den22. maj sendt DPV følgende åbne brev til Movia

“Kære Movia

HVORDAN kan I oplyse at antal af klager Movia har modtaget oven på den udemokratiske beslutning om at fjerne vores kampagne er KUN på 413 når vi (DPV) har talt ca. 572 hvor folk har skrevet ind til os at de har sendt klage til jer?!!

HVORDAN kan I oplyse at antal af klager Movia har modtaget er KUN på 413 når det halve af kongeriget ved at I har modtaget 10.006 underskrifter ifm. den enestående indsats fra Mellemfolkeligt Samvirkes kampagne der på 4 dage fik samlet dette enorme tal af protest underskrifter?!!

Vi har på fornemmelse at I forsøger med al saft og kraft at underspille den enorme harme mod jeres udemokratiske beslutning den 30. april.

Vi har på fornemmelse at I fortsat forsøger at overvurdere de ca. 20 klager på dansk I fik op til jeres udemokratiske beslutning den 30. april

Vi har på fornemmelse at I forsøger med al saft og kraft – desperat – at finde en eller anden form for folkelige legitimitet for den udemokratiske og politiske motiveret beslutning den 30. april. ved at nævne at I har modtaget ”takke” breve efter ifm. beslutningen!

DERFOR har DPV besluttet at søge om en udvidet aktindsigt. Den ansøgning får I en af de nærmeste dage samtidigt med at vi indsender vores klage til Folketingets ombudsmand.”

Movia og dets politisk indsatte bestyrelse – med blandt andet en repræsentant for Dansk Folkeparti, der fungerer som den israelske lobbys forlængede arm- er ude på ualmindelig tynd is i denne sag.

Den må få konsekvenser for bestyrelsen – og kampagnen skal op og køre igen!


Se også

Dansk-Palæstinensisk Venskabsforening: Til bestyrelsen i busselskabet Movia
Netavisen 1. maj 2015

 

 

Netavisen 24. maj 2015


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater