Antifascister fra Redox dømt: ”De burde have en fortjenstmedalje”

Den seneste rapport fra Research-kollektivet Redox handler om Danskernes Parti

 

Fire af de 7 antifascistiske aktivister med tilknytning til Research-kollektivet Redox er ved Byretten i København idømt fængselsstraffe, mens tre er frifundet.

Den ene af de dømte har fået fem måneders fængsel, de tre andre 60 dage. Dommene er gjort betingede.

– Det er en grim politisk dom, siger Dorte Grenaa fra Arbejderpartiet Kommunisterne og antikrigsinitiativet Stop Terrorkrigen:– De bør snarere have en fortjenstmedalje for samfundsnyttig virksomhed, der utvivlsomt har været med til at forhindre fascistisk terror i Danmark.

Redox har arbejdet med at dokumentere fascistisk virksomhed. Mindre end en måned efter nazisten Breiviks massakre i Norge kunne Redox med en rapport afsløre det hemmelige nazinetværk ORG.

Redox har udført et påkrævet afsløringsarbejde. Såvel dansk,  norsk som tysk  efterretningsvæsen har notorisk overset, eller vendt det blinde øje til, fascistisk terror og i stedet forkuseret på venstrefløjen og islamister.

I Danmark er forhold som nazimordet i Søllerødegade og nedbrændingen af Frihedsmuseet ikke opklaret. I Norge overså man Breivik. Og i Tyskland fik en nazicelle lov til at begå mord på indvandrere i næsten et årti uden at blive pågrebe, i en sag der rækker langt ind i politi og efterretingstjeneste.

Redox’ afsløringer af ORG førte ikke til tiltale og dom. En måned efter rapportens offentliggørelse lukkede Datatilsynet Redox’ hjemmeside med den begrundelse, at den ikke var tilmeldt Pressenævnet.

De syv aktivister fra Redox har været igennem en langtrukken retssag. I starten forsøgte anklageren at få dem dømt efter terrorloven, men måtte droppe det igen. De fire er dømt for ’politisk hacking’, elller ‘hæleri med hackede oplysninger’, noget som nu kan bruges mod antifascister.

Statsadvokaten har ikke kunnet dokumentere det påståede store omfang af hacking, der ifølge anklagen skulle bruges til ‘voldelige overfald’.

Sagen har rullet siden februar 2010, hvor den første af aktivisterne  blev arresteret, mens han var i færd med at overvåge nazisternes hovedkvarter i Greve uden for København. I månederne efter fulgte flere anholdelser.

Aktivisterne har i retten erkendt, at de i meget begrænset omfang skaffede sig adgang og udnyttede oplysninger om højreekstremister i forhold til hackertiltalen. Ellers har de nægtet sig skyldige i alle anklagepunkter.

Under retssagen er det kommet frem, at PET siden 2009 har interesseret sig kraftigt for personer med tilknytning til Antifascistisk Aktion og for Redox’ påståede hacking af den voldelige fascistgruppe White Pride i Århus.

Efter næsten to års fravær fra internettet startede redox.dk igen op i september i år.

Se også

Redox.dk er tilbage!
Netavisen 5. september 2013

Redox’ bedrift: ORG strippet
Kommunistisk Politik 16, 2011

Netavisen 22. oktober 2013


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater