Nej til mere naziradio

Folkebevægelsen Mod Nazisme (FMN)
Landsmøde 2004 – Udtalelse

Den danske naziradio i Greve, som kulturminister Brian Mikkelsen (K) havde lovet at standse, er tværtimod ved at udvide til den dobbelte sendetid, fra 60 til 120 timer om ugen, og vil dermed blive landets største ikke-kommercielle lokalradio.

FMNs landsmøde 2004 nedlægger skarp protest imod denne favorisering af en politisk forening, der ifølge egne erklæringer arbejder for at ‘videreføre og videreudvikle’ Adolf Hitlers nazisme.

Mange mennesker har netop fejret De Allieredes invasion i 1944. Det bør ikke gå i glemmebogen, at nazismen byggede og bygger på mennskefjendskab, undertrykkelse og imperialistisk aggression. Mere end 50 millioner mennesker måtte dø i Anden Verdenskrig, som var nazisternes værk.

Derfor blev nazismen og dens genfødsel forbudt efter krigen, og dette forbud blev bekræftet ved oprettelsen af Forenede Nationer (FN) og ved dommen i Nürnberg over de hovedansvarlige tyske krigsforbrydere.
Dette skete uden forbehold med dansk tilslutning.

Da den danske rigsdag som direkte følge af modstandsbevægelsens indsats kunne mødes i et frit Danmark den 9. maj 1945, lovede ‘befrielsesregeringen’ at følge fredens spor og leve op til de nye forpligtelser.

Som så meget andet blev løfterne hurtigt glemt. l dag er det derfor desværre på sin plads at erindre om denne fortid, der stadig forpligter.

Skiftende danske regeringer har søgt at skabe forvirring ved i virkeligheden at pleje og passe den kriminelle nazisme og fremme den ved at tildele den særlige privilegier og generøse økonomiske tilskud, der har kostet skatteyderne over en halv million kroner. Uden denne støtte ville den ‘danske’ nazisme visne.

Modsat er foreninger af modstandsfolk og andre antinazister/antiracister blevet frataget den naturlige støtte, også portostøtte, og er således af den arrogante statsmagt søgt berøvet ytringsfriheden og om muligt stranguleret.

FMN opfordrer til at standse denne ‘udvikling’ og gribe ind mod naziradioen og forhindre dens udbredelse af forbudt nazi-propaganda.

Folkebevægelsen Mod Nazisme (FMN) Landsmødet 12. juni 2004

Se også andre landsmødeudtalelser:

Tortur kan ikke gradbøjes

Ny ‘terrorpakke’ truer demokratiet

Kontakt til FMN og tidskriftet Håndslag:

Folkebevægelsen mod Nazisme
Sekretariat
c/o Frede Klitgård
Bakketoppen 21
DK-3450 Allerød
Telefon 48 14 29 72

Email: fmn@post.cybercity.dk

Netavisen 13. juni 2004


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater