Ny sigtelse mod Foreningen Oprør

Pressemeddelelse
Foreningen Oprør

Politiet har netop rejst ny sigtelse mod en af Foreningen Oprørs talspersoner, Patrick Mac Manus.

Sigtes nu for ‘økonomisk støtte til terrororganisationer’

I forvejen er Patrick Mac Manus sigtet for forsøg på overtrædelse af straffelovens paragraf 114 a, nr. 2, ved ”i perioden fra primo juli 2005 til primo august 2005 at have forsøgt direkte eller indirekte at tilvejebringe eller indsamle midler til en gruppe eller en sammenslutning, der har til hensigt at begå terrorhandlinger omfattet af straffelovens paragraf 114, idet han under et interview i Danmarks Radio den 1. august 2005 tilkendegav, at han og Foreningen Oprør ville indsamle kr.500.000,- til organisationer, der en anført på EU’s terrorliste ”.

Den nye sigtelse griber tilbage til efteråret 2004, hvor der påstås ”overtrædelse af straffelovens paragraf 114a, nr. 2, ved den 17. oktober direkte eller indirekte at have overført indsamlede midler til en gruppe eller en sammenslutning, der har til hensigt at begå terrorhandlinger omfattet af straffelovens paragraf 114, idet han som talsmand for Foreningen Oprør har deltaget i overførsel af kr. 100.000,- til organisationerne PFLP i Palæstina og FARC i Colombia, der begge er anført på EU listen over terrororganisationer.

Foreningen Oprør fastholder retten til at yde moralsk og materiel støtte til befolkninger, der kæmper for social og politisk frigørelse og mod fremmed besættelse. Foreningen Oprør vil fortsat støtte befrielses- og modstandsbevægelser, der kæmper for verdslige, demokratiske og humanistiske mål.

Befolkningers ret til at yde modstand, endda væbnet modstand mod illegitime magtforhold, er et grundfæstet internationalt retsprincip. Denne ret trænges til side i disse år af den såkaldte ‘krig mod terror’. På samme vis trues grundlæggende demokratiske rettigheder, herunder især ytringsfriheden, af terrorlovgivning og ‘terrorlister’.

Sigtelsen mod Foreningen Opør for overtrædelse af ‘terrorparagraffen’ er et forsøg på at skræmme og straffe den begrundede tvivl og modstand, der må rette sig mod terrorlovgivningen, terrorlisterne og den såkaldte internationale krig mod terror.

Ny terrorlovgivning er snart på vej. De demokratiske rettigheder skal forsvares nu. Senere kan vise sig at være for sent.

f. Foreningen Oprør

Christina Søby 22976439 John Jakobsen 40186384 Patrick Mac Manus 22454178

Se også

Ny politioffensiv mod Oprør
Modkraft 01.12.2005

Terrorlister: sen erkendelse fra udenrigsministeren
Af Patrick Mac Manus, Foreningen Oprør 28.11.2005

“KRIGEN MOD TERROR” TRUER OS ALLE
Appel fra “OPRØR” (Danmark) til de europæiske sociale bevægelser

Netavisen 2. december 2005


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater