Århus Demonstration 3. december kl. 14: ‘Stop nazi-volden’

Nu er det nok.
Vi vil ikke mere finde os i de nazistiske voldsgruppers overvågning, trusler og overfald. Bøllerne fra White Prides overfald på mødet i Anti-racistisk Netværk tirsdag den 29. november var blot det seneste eksempel på nazisternes hærgen i Århus. Således har Politiets Efterretningstjeneste (PET) registreret et stigende antal racistiske overfald i Århus – et særlig groft eksempel stammer fra september måned, hvor fire racister omringede en ung somalisk mand, satte en kniv for struben af ham og truede med at slå ham ihjel.

Derfor indkalder Anti-racistisk Netværk til demonstration lørdag den 3. december kl. 14 på Rådhuspladsen under parolen Stop nazi-volden – ingen racister i vores by!

På Rådhuspladsen vil der være talere, underholdning og musik. Derefter går demonstrationstoget ned til Café Oskar, Mejlgade 49, hvor overfaldet tirsdag aften fandt sted.

”Vi planlægger en stor fredelig og folkelig manifestation og opfordrer alle demokratisk-sindede århusianere, uanset alder, til at deltage og vise, at de ikke ønsker et Århus præget af racisme og intolerance”, udtaler talsperson for Anti-racistisk Netværk, Lars Henrik Carlskov.

LO i Århus har meddelt Anti-racistisk Netværk, at de gerne vil være medarrangør af demonstrationen på lørdag kl.14 på Rådhuspladsen, der afholdes i protest mod det nazistiske overfald tirsdag aften.

– Vi er glade for LO’s støtte. Det er vigtigt med den brede opbakning fra byens fagforeninger. Og for os er det helt naturligt at fortsætte det gode samarbejde, vi altid har haft med fagbevægelsen her i byen, siger Peter Hegner Bonfils fra Anti-racistisk Netværks Pressegruppe.

– Protesten mod nazismen er et anliggende for alle demokratiske kræfter her i byen, slutter Peter Hegner Bonfils fra Anti-racistisk Netværks Pressegruppe.

Det er ikke kun i Århus, at folk er oprørte over det brutale overfald den 29. november. Til lørdagens demonstration vil der komme busser fra andre byer.
Der vil være afgang fra:

København: afgang fra Forum på Frederiksberg kl. 09.00

Odense: afgang fra Jernbanegade ved Kongens Have, kl. 11.00

Fredericia: afgang fra Ungdommens Hus, Norgesgade 46, kl 12.00

Al tilmelding foregår via telefonnummer 2766 3537 og email på arnkbh@yahoo.dk

For yderligere oplysninger: kontakt Lars Henrik Carlskov på tlf. 41 11 90 28.

Netavisen 2. december 2005


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater