Foghs Big Brother-Danmark

Tjek på hvem der låner hvilke bøger på biblioteket. Kontrol med telefon og internet. Øget videoovervågning af offentlige steder. Tjek på flyrejser. Systematisk og præmieret angiveri. Det kaldes ikke Big Brother – men det er nær familie.

Du skal passe på med at låne bøger, efterretningstjenesten mener, er suspekte. Du skal heller ikke søge bestemte hjemmesider på nettet. Lad være med at sige i telefonen, at Fogh er et røvhul og en krigsforbryder, og at han bør fjernes.

Klik og forstør

Det er mistænkeligt – og kan bringe dig i fedtefadet hos det nye borgerovervågnings-specialpoliti (nutidens Geheime Staats Polizei ), som Fogh og hans regering agter at indføre med socialdemokraternes hjælp, når det forslag til en yderligere strammet terrorlov køres gennem folketinget.

Selvom der ikke har været terrorangreb på dansk grund siden terrorloven blev indført i 2002, vil regeringen gennemføre nye drastiske indskrænkninger af frihedsrettighederne, inspireret af Bush og Blair’s fascistoide terrrorlovgivninger.

Fogh vil fremlægge hovedparten af de 49 forslag, som hans embedsmandsgruppe barslede med, som egentlige lovforslag, eller gennemføre forslagene rent administrativt, uden lovgivning!. Kun tre-fire af dem er gledet ud, og det endda kun foreløbigt.

Blandt forslagene er også:

– Udlændinge skal kunne smides ud af landet, hvis de udviser ‘demokratifjendtlig adfærd’. Regeringen vil forsøge at definere, hvad det er, mere eller mindre præcist.

– En udstrakt brug af civile agenter, der skal for oplysninger eller for at fremprovokere kriminelle handlinger.

– Det forstærkede PET skal have adgang til alle personoplysninger, de måtte ønske, hos de sociale myndigheder, på skattekontorerne og uddannelsesstederne – uden at de overvågede bliver oplyst om det

– Alle internetindbydere skal døgnet rundt stille alle deres oplysninger til for PET, når det måtte ønske det

PET får en nøglerolle i Foghs Big Brother-Danmark. Politiets aktionsstyrke skal overføres til PET og alle grene af hæren, søværn og flyvevåben indbefattet, skal bistå PETs aktionsstyrke – bl.a. i forbindelse med aktioner og ved at indkøbe materiel til sådanne operationer i Danmark. Et særligt center for antiterroranalyse bliver en hjernedel af virksomheden.

Under kommunalvalgkampen beskyldte Venstre Ritt Bjerregård for at støtte terrorisme, fordi hun påpegede, at regeringens Irak-krig gør Danmark til mere udsat for terror.
Mon dette synspunkt også vil være strafbart, hvis den nye terrorlov gennemføres? Det er i al fald suspekt …

Netavisen 24. november 2005


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater