Pak Danmark op! Slip nisserne løs!

Af Kravlenisser for asyl

Asylnisserne er over os!“I år er nisserne kommet frem fra deres skjul og ud på gaden. I protest mod den umenneskelige og nedbrydende udlændingepolitik i Danmark har vi dannet et nissekor, der synger for mednisselighed, hjertevarme og respekt for basale rettigheder,” udtaler Omar, en nisse fra foreningen Kravlenisser for Asyl.

”De sidste år er der sket en forvandling af Danmark. Danmark er blevet et lukket land, der ikke vil vide af mennesker på flugt. Mens resten landet fejrer jul og hygger sig, sidder en gruppe mennesker rundt omkring på landets asylcentre i små rum, med kontroltjek og i konstant uvished om fremtiden. Disse folk er flygtet hertil i håb om en ny og tryg tilværelse. Men i stedet bliver de interneret i årevis i lejre, hvor de bliver psykisk nedbrudt og ikke har ret til et arbejde. Myndighederne er endda begyndt at tvangsudvise folk til det krigshærgede Irak, stik imod FNs advarsler!”, fortsætter Omar.

Asylnissen Trine supplerer: “Alt for længe har vi nisser siddet på loftet og græmmet os, eller set passivt til som kravlenissen på væggen. Men i år siger vi stop! Slut med social udstødelse, internering og nedbrydning af flygtninge. Slut med at være søde nisser, der kun er til pynt. I år går nisserne på gaden for at drille de ansvarlige politikere og myndigheder, indtil de viser respekt for mennesker på flugt.”

“Vi startede i går, den 1. søndag i advent, med at dukke op på Københavns Rådhusplads, da træet blev tændt kl. 16. Vi fortsætter med at aktionere, kravle og drille resten af julemåneden eller til folk får den behandling, de fortjener. Vi vil pynte landet med solidariske budskaber, og vi vil give myndighederne et par juleoverraskelser. Julen er næstekærlighedens tid og vi vil, at alle bliver omfattet af denne næstekærlighed.” slutter Trine.

Netavisen 1. december 2008


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater