Protest mod lavere bistandshjælp til flygtninge/indvandrere

En række fagfolk indenfor integrationsområdet har begyndt underskriftsindsamling i protest mod højreregeringens forslag om lavere bistandshjælp (eller som det kaldes startydelse) for flygtninge og indvandrere, der endnu ikke har fået tildelt dansk statsborgerskab/opholdstilladelse.

Forslaget vil betyde, at flygtninge og indvandrere, der fremover kommer til Danmark eller endnu ikke har fået tildelt statsborgerskab skal klare sig for et væsentligt mindre beløb end den normale bistandshjælp i de første 7 år, de opholder sig i Danmark (eller frem til den eventuelle tildeling af det danske statsborgerskabet). Det vil ifølge fagfolkene skabe en ny underklasse i Danmark.

De advarer om, at der, hvis/når forslaget vedtages, skabes en hel befolkningsgruppe bestående af flygtninge/indvandrere, der for at kunne overleve tvinges til sort arbejde, tiggeri og børnearbejde.
Samtidig er lovforslaget decideret diskriminerende og vil direkte modvirke den øgede integration af indvandrere og flygtninge, som regeringen hævder er formålet, påpeger de.

Ifølge ekspertberegninger betyder forslaget, at flygtningepar får i alt 7336 kr. mindre udbetalt om måneden brutto end danske familier på bistandshjælp, mens en flygtningefamilie med to børn får 10.466 kr. mindre udbetalt brutto. Det er altså ikke småpenge, der er tale om. Men nedskæringer, der ikke kan undgå at få meget alvorlige sociale konsekvenser.

Initiativtagerne til protest-underskriftsindsamlingen er universitetsprofessor dr. jur. Jens Vedsted Hansen, lektorerne Morten Ejrnæs og Christian Horst og seminarielektor Üzeyir Tireli.

Netavisen 28. maj 2002


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater