Protesten fortsætter mod slagtning af modersmålundervisning

Torsdag d. 23. maj 2002 afholdes en protestdemonstration mod højreregeringens afskaffelse af modermålsundervisningen for tosprogede elever. Den afholdes på Christiansborg Slotsplads ved Folketingets 3. behandling af lovforslaget om afskaffelse af retten til og muligheden for at beherske to sprog.

40 repræsentanter for etniske foreninger og politiske partier var sidste weekend samlet til møde på Københavns Rådhus og diskuterede de tosprogede folkeskoleelevers ret til gratis modersmålsundervisning.

Man kan se udvikling af modersmål som et tilskud til Danmarks sprogkapital, og vi er enige om, at vi vil kæmpe for sagen bl.a. ved at arrangere en demonstration foran Christiansborg ved lovens 3. behandling, udtaler Hanna Ziadeh på vegne af initiativgruppen.

– Vi vil forsøge at påvirke de enkelte kommuner til at bevare retten til gratis modersmålsundervisning også hvis lovforslaget vedtages, supplerer uddannelses- og ungdomsborgmester Per Bregengaard (EL) og fortsætter:

– Vi mener, at modersmålsundervisningen skal bevares for at sikre børnene en god sproglig udvikling, værdighed og en ligeværdig integration i samfundet’.

Selvom modersmålsundervisning ikke direkte forbydes, og det er muligt for den enkelte kommune at fortsætte den tosprogede undervisning på egen regning, bliver resultatet at den forsvinder mange steder. En lang række kommuner vil simpelthen afskaffe den.

Netavisen 15. maj 2002


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater