Enige folketingspolitikere holder døren åben for nazi

Udtalelse fra Folkebevægelsens mod Nazismes landsmøde 9. juni 2001

Folkebevægelsen mod Nazisme (FMN) og Aktive Modstandsfolk har desværre måttet oplyse et stort antal regeringer samt inden- og udenlandske organisationer om, at en forenet blok af alle de politiske partier, der er repræsenteret i folketinget, holder døren på vid gab for nazisterne og deres ideologi.

Den skandaløse optræden er søgt hemmeligholdt og er især i udlandet blevet mødt med dyb undren. Det var jo næsten heller ikke til at tro (hvis man altså ikke kender den grænseløse danske politiske opportunisme og dens ‘blomster’ som f.eks. samarbejdspolitikken under Anden Verdenskrig).
Oplivet af den uventede støtte har nazisterne haft travlt med at understrege, at de ser det som deres opgave at videreføre og ‘videreudvikle’ Hitler-nazismen.

Danmark er det eneste land i verden, som officielt støtter vedligeholdelsen af nazismen og fremmer dens trivsel. Trods alvorlige protester fik regeringen ved daværende kulturminister Jytte Hilden gennemtrumfet, at nazisterne fik tilladelse til at forurene æteren med nazistiske radioudsendelser. Desuden nyder de det privilegium, at de uden vider forsynes med en lind strøm af skattekroner til deres menneskefjendske virksomhed.

Denne skarpe drejning i den officielle danske politik skal ses på baggrund af, at en række modstands- og antinazistiske organisationer – deriblandt “Danmarks første frihedskæmpere”, nemlig vdanske søfolk, der som frivillige gik i allieret tjeneste i Anden Verdenskrig – er blevet frataget eller har fået nedskåret den tidligere økonomiske støtte.

FMN nedlægger skarp protest imod denne udvikling og opfordrer politikerne til at lægge kursen om i antinazistisk retning.
FMN appellerer til ungdommen og alle andre potentielle antinazister om efter evne og på enhver måde at støtte dette rimelige og demokratiske krav.


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater