21 millioner arbejdsløse i EU

Protest mod ungdomsarbejdsløshed og krisepolitkEU’s statistiske bureau Eurostat skønner, at knap 21 millioner borgere i EU er arbejdsløse. Tallet er steget kraftigt under krisen, og der er ingen tegn på at den opadgående arbejdsløshedskurve knækkes.

Arbejdsløsheden i de 16 lande i eurozonen steg i april til 9,2 procent. Det er det højeste tal i ti år.

I alt gik lige knap 400.000 arbejdspladser tabt i april i eurozonen. Det er første gang, at arbejdsløsheden er over 9 procent siden september 1999. For hele EU (de 16 eurolande + de 11 øvrige) voksede  arbejdsløsheden i april til 8,6 procent. I marts var det 8,4 procent.

I Danmark er den officielle ledighedsprocent nu på 3.3 – statistisk opgjort til 92.800 fuldtidspersoner. Siden juni sidste år, hvor ledighedstallet var lavest, er der sket en fordobling af arbejdsløheden.

Den seneste statistik viser at mere end 10.000 er blevet arbejdsløse i Danmark i hver af de seneste to måneder. Det er første gang i flere årtier, det er sket.

Den reelle ledighed er langt højere. LO har f.eks. beregnet, at antallet af unge arbejdsløse mellem 16 og 24 år er næsten tre gange så stor som tidligere opgjort.

Ifølge LO’s tal er flere end 31.000 unge i dag uden job. Danmarks Statistik siger cirka 11.000, men glemmer de unge, der ikke er arbejdsmarkedsparate, dem der er i aktivering, og de unge på starthjælp.

Netavisen 5. juni 2009


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater