EUs terrorlovgivning skaber kaos

EUs terrorlove har i sommerens løb givet anledning til kaos og forsinkelser i Københavns Lufthavn i Kastrup. Samtidigt har handels-, transport- og serviceerhvervenes interesseorganisationen HTSI analyseret konsekvenserne af terrorlovgivningen. Og konklusionen er klar: Transportsektoren påtvinges tvivlsomme investeringer for milliarder.

– Terror er alvorligt problem som kræver alvorlige løsninger. Men EUs terrorlovgivning er useriøs, uigennemtænkt og fuldstændig uacceptabel. Den er fyldt med urimelige krav om tiltag der ofte ikke har nogen dokumenteret værdi for borgernes sikkerhed, men som til gengæld underminerer borgernes retssikkerhed i uhyggeligt omfang. Samtidigt er terrorlovgivningen allerede blevet en alvorlig belastning for luftehavne, hoteller, transportvirksomheder og mange andre. Det rammer ikke kun erhvervslivet direkte, men vil også forringe og fordyre forholdene for forbrugerne, udtaler Ditte Staun, som er talsperson for Folkebevægelsen mod EU.

– I Folkebevægelsen bakker vi op om kritikken af terrorlovgivningen fra HTSI. Vi har ved gentagne lejligheder påpeget problemerne ved behandlingen af terrorlovgivningen i parlamentet. Men et flertal har hidtil været forblindet af en antiterror-hysterisk rus uden skelen til hverken menneskerettigheder eller konsekvenserne i den virkelige dagligdag, siger Ditte Staun.

Netavisen 19. august 2006


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater