Længere tænkepause ikke meget værd, hvis EU ikke lytter til borgerne

Folkebevægelsen mod EU

– Godt med mere tid til folkelig debat om Europas fremtid, men den skal ikke manipuleres eller ignoreres af EU-lederne, som fastholder deres kurs for en EU-grundlov, udtaler Ole Krarup fra Folkebevægelsen mod EU

Meldingerne fra topmødet i Bruxelles tyder på, at EUs tænkepause forlænges med i hvert fald et år. Pausen begyndte sidste sommer efter Frankrig og Hollands nej til EU-grundlov, hvorpå EU-lederne dengang erklærede, at det nu var tid til et år med dialog, debat og demokrati.

Det ser nu ud til, at tænkepausen skal forlænges med mindst et år. Til juni næste år skal formandskabet præsentere et nyt topmøde for en rapport om de nationale diskussioner om EU-grundloven. Og et år senere skal projektets fremtid være afklaret.

– Det vil være godt med en længere tænkepause, hvis det kan fremme en reel, bred og demokratisk debat i befolkningerne om Europas fremtid. Men det tegner til, at EU-lederne fortsat selv vil sætte dagsordenen og lægge linierne for udviklingen af EU-staten. Luften tages ud af debatten, hvis facitlisten er klar og alternativer udelukkes, sådan som en stribe af EU-landene allerede har erklæret, udtaler Ole Krarup, som er medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU.

Netavisen 16. juni 2006


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater