– Flere milliarder ekstra på finansloven til velfærd, ulandshjælp og jernbanenet 

Folkebevægelsen mod EU:

Folkebevægelsen mod EU foreslår, at spare 19,4 mia. kroner på udgifter til EU-medlemskabet i 2007, så partierne og befolkningernes ønsker til finansloven kan opfyldes. Selvom Danmark også mister indtægter fra EU ved udmeldelse, så vil gevinsten være i milliardklassen

29. august præsenterer Finansministeriet regeringens forslag til finanslov for 2007. Statsminister Anders Fogh Rasmussen har allerede røbet, at de vil bruge 900 millioner kroner ekstra på sygehusene, 800 millioner ekstra på ældreområdet og 900 millioner ekstra på ulandshjælp. Dermed har han bl.a. overtrumfet Socialdemokraternes ældrepakke til 500 millioner. Samtidigt skriger bl.a. det nedslidte jernbanenet på store investeringer.
Folkebevægelsen mod EU har fundet flere milliarder ekstra til finansloven, så landets presserende problemer kan løses. Hvis Danmark melder sig ud af EU sparer vi udgifter som i 2007 beløber sig til lidt over 19,4 mia. kr. Selvom vi ville have fået 11,6 mia. kr. tilbage til bundne formål, så er der en milliardgevinst.

– I Folkebevægelsen mod EU er vi selvfølgelig klar over, at nogle af de udbetalinger, som i dag kommer fra EU, ikke kan stoppes fra en dag til den næste. Nogle af udbetalingerne går måske endda til fornuftige formål, som Folketingspolitikerne også vil prioritere i fremtiden. Men med EU-parlamentets ændringer i EUs regionsstøtte kommer vores nettounderskud på medlemskabet op over 8 milliarder om året. De øvrige økonomiske konsekvenser af en udmeldelse vil gøre gevinsten betydeligt større, vurderer Sven Skovmand fra Styrelsen i Folkebevægelsen mod EU.
Sven Skovmand er en af forfatterne på forslaget til finansloven for 2007 – det første forslag til en finanslov Folkebevægelsen er kommet med i sin 34-årige historie. Forslaget blev i dag præsenteret ved et pressemøde på Christiansborg og vil blive sendt til Finansministeriet samt finansordførerne for Folketingets partier.

– Når Folkebevægelsen ønsker udmeldelse er det primært et spørgsmål om at genvinde selvbestemmelse, folkestyre og en selvstændig stemme på verdensplan, men der er også en økonomisk gevinst, som er dybt relevant i forbindelse med finanslovsforhandlingerne. Derfor stiller vi dette forslag nu, forklarer Ole Krarup, som er medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU i forbindelse med pressemødet og fortsætter:.

– De danske skattekroner er langt bedre investeret i sundhed, velfærd, ulandshjælp, offentlig transport og andre trængende områder end i bureaukratiets udemokratiske højborg i Bruxelles.

– Vi ser meget gerne, at Danmark fortsætter med at støtte indsatsen for udvikling og bedre levevilkår i Østeuropa og ulandene. Det er der heller intet i vejen for. Norge er ikke medlem af EU, men giver alligevel værdifuld økonomisk hjælp de nye EU-lande og ulandene. Og Norges uafhængighed giver dem frihed til at spille en større og bedre rolle end Danmark kan i EU i dag, siger Rina Ronja Kari, som også deltog på pressemødet. Hun er talsperson for Folkebevægelsens Ungdom mod EU og Folkebevægelsen mod EUs forretningsudvalg.

 

Læs Folkebevægelsens forslag til finansloven for 2007: 19,4 milliarder ekstra på budgettet!

Find tallene i Statistisk Årbog 2006 fra Danmarks Statistikklik her!

Netavisen 25. august 2006


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater