– EU truer vandmiljøet, som nu også Connie Hedegaard erkender

Folkebevægelsen mod EU:

– Folketingets Europaudvalg bør give regeringen besked på at varsle dansk ulydighed, hvis kommissionen får sin vilje omkring sprøjtegifte, siger Karina Rohr Sørensen fra Folkebevægelsen mod EU

Om kort tid skal EUs landbrugsministre tage stilling kommissionen forslag om ændring af regler for godkendelse af sprøjtegifte. I et notat til Folketingets Europaudvalg beskriver miljøminister Connie Hedegaard konsekvenserne således:
”Danmark vil være tvungent til at godkende pesticider, som ikke vurderes at være sundhedsmæssigt, miljømæssigt og grundvandsmæssigt forsvarlige. Dette vil på sigt betyde, at Danmark kan blive tvungen til at opgive sin politik om at drikke urenset grundvand. Herudover vil det kunne være problematisk af hensyn til overfladevand, fugle og hvirveldyr.”

– Folkebevægelsen mod EU vil gerne rose Connie Hedegaard for, at hun i denne situationen er åben og har erkendt, at EU faktisk truer miljøet og sundheden i Danmark. Det er hun ellers ikke meget for, udtaler Karina Rohr Sørensen, som er talsperson for Folkebevægelsen mod EU.

– Når Folketingets Europaudvalg behandler sagen fredag, vil vi opfordre til, at regeringen ikke kun pålægges at stemme imod, men også at varsle ulydighed, hvis forslaget vedtages. Folketinget og regeringen bør stå fast i forsvaret for det danske grundvand.

Netavisen 18. september 2006


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater