Alle bør respektere EU-grundlovens gravfred ligesom Holland

Efter et møde i går i Hollands med udenrigsminister Ursula Plassnik fra det formandslandet Østrig udtalte den hollandske udenrigsminister Bernard Bot:
”Vi har også drøftet grundlovstraktaten, som for Holland nu er død… for nu at bruge det ord”. 

– EU-grundloven blev sendt i graven i sommeren 2005 efter de to gange nej til projektet. Men adskillige af de unionsivrige regeringsledere og kommissærer vil ikke respektere dette. EU har ikke tradition for at respektere demokratiske afgørelser, som modsætter sig unionens planer. Det har vist sig blandt andet ved det danske nej til Maastricht-traktaten i 1992, det irske nej til Nice-trakaten i 2002 og EU-parlamentets afvisning af havnedirektivet i 2003. Derfor må Bernard Bot roses for sin klare melding, udtaler Ditte Staun, som er talsperson for Folkebevægelsen mod EU.

– Østrigs vicekansler Hubert Gorbach sendte et klart signal ved et pressemøde i Østrig i søndags, da han udtalte: ”Man kan ikke se bort fra, at flertal af borgerne i Frankrig og Holland stemte nej til forfatningen sidste år. Jeg tror, de talte på rigtig mange europæeres vegne”. Og Frankrigs præsident Jacques Chirac har tidligere afvist at sende samme traktat til afstemning igen, konstaterer Ditte Staun.

– Men flere af de øvrige regeringsoverhoveder – som for eksempel Tysklands forbundskansler Angela Merkel – har travlt med at ignorere befolkningernes budskab og vil hive kadaveret op af graven. Den franske præsident og den hollandske regering står imidlertid i vejen, så post mortem projektet kræver nu, at der ruller hoveder. Det er dybt udemokratisk og middelalderligt. Folkebevægelsen vil opfordre alle i EU og også den danske regering til med åben pande at respektere gravfreden og det folkelige budskab – lad os finde en anden vej for Europas fremtid.

Netavisen 13. januar 2006


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater