Folkebevægelsen mod EU: – Fogh Rasmussen i front for en EU-stat

Pressemeddelelse
Folkebevægelsen mod EU

– Statsministerens forslag er et led i skrotning af dansk grundlov og folkestyre, vurderer Ditte Staun, talsperson for Folkebevægelsen mod EU

Statsminister Anders Fogh Rasmussen foreslår nu, at EU skal have en fast præsident i EU-kommissionen og et fast formandskab for rådet af stats- og regeringschefer.

– Anders Fogh Rasmussens forslag peger direkte henimod en EU-stat og EU-regering. Det skal ses i forlængelse af den EU-grundlov, som er undervejs og som danskerne skal stemme om i 2004 eller 2005, udtaler Dite Staun, talsperson for Folkebevægelsen mod EU.

Anders Fogh Rasmussen foreslår en model, hvor EU’s medlemslande deles op i tre såkaldte valggrupper bestående af henholdsvis store, mellemstore og små lande. Tanken er, at præsidentposten går på skift mellem et stort, et mellemstort og et lille EU-land.

– Statsministerens forslag om en inddeling af medlemslandene i store, mellemstore og små lande er et forsøg på at lægge glasur på, og det bliver allerede underkendt inden offentliggørelsen af det fransk/tyske forslag om to præsidenter/formænd for henholdsvis råd og kommission. De skal vælges ved kvalificeret flertal, der reelt betyder en yderligere understregning, af at EU styres af de store lande og de små lande – herunder Danmark – blot agerer som halehæng uden indflydelse, siger Ditte Staun og fortsætter:
– Statsministeren følger de store lande mod Europas forenede Stater og en EU-grundlov til afløsning af den danske Grundlov. Det er en farlig vej og i total modstrid med de klare flertal blandt danskerne. Derfor forsøgene med en smule glasur. Men der skal mere til at fjerne den bitre smag af pillen…

Ønsker I yderligere oplysninger, kan I kontakte:

Ditte Staun, talsperson for Folkebevægelsen mod EU, på mobiltelefon 003 2497 398 472
Ib Roslund, informationschef i Folkebevægelsen mod EU, på mobiltelefon 20 16 65 67

Netavisen 16. januar 2003


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater