Flere penge til EU

Mens EU-diplomaterne er i gang med at finde en aflyser til kommissionsformand Romano Prodi, og der i kulisserne tales om, at nogle af dem gerne ser Fogh på den post, har kommissionen spillet ud med et krav om en gevaldig kontingentforhøjelse for medlemsskabet af den eksklusive klub.

Danmark skal betale langt flere milliarder kroner til EU end vi får igen, hvis det står til EU-kommissionen.
Spar kontingentet og brug pengene bedre, lyder opfordringen fra Karina Rohr Sørensen fra Folkebevægelsen mod EU

EU-kommissionen har sat forhøjede regninger på dagsordenen i unionen. EU-parlamentet og EU-landenes regeringer skal forholde sig til et forslag om at hæve budgettet med omkring 50 pct. til 143 milliarder kroner i 2013. Danmarks bidrag skal dermed op på omkring 20 milliarder kroner.

– Det forhøjer kun vores tab af milliarder af kroner på den konto. Stop det – spar kontingentet. Det vil straks gavne vores egen økonomi og på sigt forbedre mulighederne for at hjælpe omverden, siger Karina Rohr Sørensen, der er en af spidskandidaterne for Folkebevægelsen mod EU ved valget til EU-parlamentet.

Karina Rohr Sørensen henviser til, at de seneste meldinger fra forskningsprojektet Magtudredningen fortæller os, at der “umiddelbart ikke er store økonomiske omkostninger ved at melde sig ud. Det skyldes, at de økonomiske fordele ved det indre marked ikke kræver medlemskab af EU”.

– EU-medlemskabet har i forvejen kostet Danmark adskillige milliarder af kroner. I følge Danmarks Statistik har vi siden 1997 betalt langt over 10 milliarder kroner mere end vi modtager i diverse tilskud. Og den økonomiske værdi af tilskuddene har reelt været væsentligt mindre, da EU frit råder over vores penge til dem, mens de bestemmer over deres penge til os. Hjælpen til landbrug, fiskeri, beskæftigelse og egnsudvikling bør fastlægges i Danmark af folk som bedre ved, hvor skoen trykker, siger Karina Rohr Sørensen og fortsætter:

– Når EUs budget stiger, så hænger det sammen med østudvidelsen. Men EU-medlemskabet har ikke gavnet befolkningerne i de nye lande, som tværtimod er blevet andenrangsborgere i unionen og med et ringere stillet landbrug end i resten af EU. Danmark bør støtte udvikling i Østeuropa og resten af verden. Men EU er ikke det rette redskab ˆ især ikke når det gælder u-landene, som reelt holdes i økonomiske lænker i kraft af toldmure og handelspolitik. Pengene bruges bedst udenfor EU!

Der er utvivlsomt mange, som gerne ser Fogh forsvinde til Bruxelles. Bedre ville det være at stoppe hans karrieremuligheder ved at få Danmark ud.

Netavisen 12. februar 2004


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater