Tid til et opgør med ØMU’en!

Euro-projektet er en fejlkonstruktion, og ØMUen en spændetrøje, der ikke tager højde for de forskellige landes behov, sigerr Folkebevægelsen mod EU.

– EU-kommissionen trækker EU’s finansministre for retten fordi de lod Frankrig og Tyskland bryde stabilitetspagten. Men det der er brug for er at tage et opgør med hele ØMU’en. ØMU’en er en fejlkonstruktion, der bl.a. fører til arbejdsløshed, udtaler Ditte Staun fra Folkebevægelsen mod EU

– Stabilitetspagten tvinger alle EU-lande til at føre den samme pengepolitik på trods af landenes forskellige økonomier og behov. De tre sidste år har Tyskland og Frankrig budgetteret med et underskud på mere end 3 procent af deres BNP, hvilket er forbudt i Euroland. Kommissionen forsøger at banke de folkevalgte politikere på plads når de bryder reglerne. Men det der er brug for er snarere at se på om Europrojektet kan holde, udtaler Ditte Staun, der er en af spidskandidaterne for Folkebevægelsen mod EU ved valget til EU-parlamentet i juni.

– Europrojektet er til skade for Europas økonomi. Det er da fint at man ikke behøver veksle penge når man krydser grænser blandt eurolandene. Men ØMU’en er en spændetrøje, der ikke tager højde for de forskellige landes behov, herunder problemer med arbejdsløsheden. Derfor er der brug for et opgør med selve projektet, siger Ditte Staun og fortsætter:

– ØMU’ens budgetkrav er bl.a. et problem for lande med arbejdsløshed. Det samme kan man sige om kravet om at nedtrappe gæld i situationer, hvor landene har brug for at stimulere deres vækst. Hele projektet bør derfor lægges på is. Alle ansøgerlande bør få tilbudt undtagelser fra ØMU’en og vi kan kun anbefale Eurolandene at gøre som Danmark og Sverige. Sig nej til ØMU’en.

Netavisen 16. januar 2004


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater