Ole Krarup: Fogh tager fejl

– Statsministeren og flertallet i Europaudvalget har misforstået EU-parlamentets forslag omkring parlamentarikernes løn, udtaler Ole Krarup fra Folkebevægelsen mod EU. Der er ikke noget opgør med fråds og fryns.

Statsminister Anders Fogh Rasmussen afviser i medierne i dag, at der skulle være noget pinligt ved regeringens tilslutning til EU-parlamentets forslag om en større lønforhøjelse til parlamentarikerne i et udkast til nye statutter. Han afviser det med den begrundelse, at forslaget ”gør op med reglerne for rejsegodtgørelse”.

– Men der tale om en uhyre beklagelig fejlopfattelse fra såvel statsministerens side som fra flertallet i Folketingets Europaudvalg, der gav regeringen grønt lys. Så sent som onsdag 21. januar bekræftede parlamentets retsudvalg den bestemmelse i den fremtidige medlemsstatut, der vil give parlamentet frie hænder til at opretholde de nuværende frynsesystemer (artikel 21), udtaler Ole Krarup, der er medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU.

– Bestemmelsen er en tilføjelse til den selvfølgelige regel, at medlemmerne har ret til godtgørelse af omkostninger i forbindelse med hvervet. Tilføjelsen lyder i al sin tilforladelige elegance således: “Parlamentet fastlægger, i hvilke tilfælde det er hensigtsmæssigt, at godtgørelsen ydes i form af et fast beløb”.

– Med denne bestemmelse har parlamentets flertal aldeles frie hænder til at opretholde de nugældende frynsesystemer.Under afstemningerne i juni og december 2003 var jeg medforslagstiller til ændringsforslag, der ville udelukke rejsegodtgørelse ud over de faktiske udgifter. Forslaget blev begge gange nedstemt med gedigne flertal.

– Dette rummer en umisforståelig melding om parlamentsflertallets holdning – som til overflod bekræftes af parlamentets behandling af sagen gennem de sidste seks år, en behandling, som uden overdrivelse kan betegnes som kynisk og mafiøs, siger Ole Krarup fra EU-parlamentet i Strasbourg.

Netavisen 11. februar 2004


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater