Eks-kansler Kohl i euro-angreb på Danmark

Den tidligere tyske forbundskansler Helmuth Kohl har langet voldsomt ud mod bl.a. Danmark i den tyske avis Frankfurter Allgemeine Zeitung med ordene “Enkelte lande har ikke indført euroen. Man kan sige, at de træder på bremsen. Men tiden arbejder mod de opbremsende lande”.

– Helmuth Kohl rammer helt ved siden med sit angreb. Vi træder ikke på bremsen. Vi har helt forladt det tog, som jo slet ikke kører i nogen fornuftig retning, udtaler Thorkild Sohn, der er kandidat på Folkebevægelsen mod EUs liste N ved valget til EU-parlamentet 13. juni.

– ØMU-projektet er udemokratisk og økonomisk vanvid, som har udviklet sig så galt, at selv EUs tidligere kommissionsformand Jaques Delors udtrykker forståelse for, at lande holde sig ude – sådan som Storbritannien, Sverige og Danmark gør det. Blandt befolkningerne i euroland er kritikken af den fælles mønt, ØMU-projektet og konsekvenserne heraf også voksende. Og endelig har Tyskland og Frankrig selv torpederet projektet ved at bryde stabilitetspagten, så hele historien nu står foran en pinagtig retssag, siger han og tilføjer:

– Nej, vi træder ikke på bremsen. Men måske burde de andre passagerer på ØMU-toget træde på bremsen og stige af inden det kommer endnu længere ud…

Netavisen 27. januar 2004


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater