Folkebevægelsen mod EU: Forudsigelig rapport om de danske undtagelser

Af Folkebevægelsen mod EU

– Folkebevægelsen kræver folkeafstemning om Lissabon-traktaten

Dansk Institut for Internationale Studier har i dag fremlagt en helt igennem forudsigelig rapport om de fire danske undtagelser. Mens handlemulighederne ved en offensiv udnyttelse af undtagelserne tydeligvis ikke er indgået i arbejdet, så tøver rapporten ikke med at antyde store konsekvenser hvis undtagelserne bevares.

Søren Søndergaard, medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU, siger.

– Jeg synes det er en interessant rapport, som viser, at de danske undtagelser udgør en forhindring for at Danmark kan deltage fuldt og helt i opbygningen af en centraliseret og militariseret EU-stat. Set med EU-begejstrede briller er det selvfølgelig et stort problem, men jeg synes egentlig, at det er meget godt.

– Rapporten er derudover fyldt med en masse spekulationer, om hvad undtagelser kan komme til at betyde i en eller anden tænkt situation. Det kan sikkert være meget interessant, men ændrer ikke ved det fundamentale problem, nemlig kløften mellem EU-eliten og så EU-landenes befolkninger.

– Det demokratiske underskud i EU løses ikke ved at gøre op med de danske undtagelser, tværtimod. Derimod er der et stort behov for at give befolkningen direkte indflydelse på den retning, som EU skal gå i. Derfor opfordrer Folkebevægelsen regeringen til at droppe planerne om folkeafstemning om undtagelserne og i stedet udskrive en folkeafstemning om selve Lissabon-traktaten.

DIIS-rapporten er gennemgået for Folkebevægelsen af MEP Søren Søndergaard, kampagnekoordinator Lave K. Broch og Forretningsudvalgsmedlem Niels Eriksen.

Netavisen 30. juni 2008


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater