Åben protest til Modkraft

Fra Aktionsdag mod nazisme og Folkebevægelsen mod Nazisme-Fyn
Arrangører af 9. november fakkeldemonstration og anti nazistisk Café i Odense.

Initiativet mod nazisme, racisme og fremmedhad har sikret manifestationer i dette regi igennem de sidste mange år. I år er det det 8. gang i træk, forrige år havde vi f.eks. Hardy Hansen som taler ved et stort arrangement som blev kendt over hele landet i TV, hvor han bl.a. krævede nazibunkerne lukket og stop for nazi radioen.

Vi protesterer herved over, at Modkraft har fjernet oplysninger om den antinazistiske Fakkeldemonstrationen i Odense mod Nazisme, racisme og fremmedhad og det anti-azistiske Cafe-arrangement fra kalenderen.
Begge dele har været på Modkrafts ‘Kalenderen’. Fakkeldemonstrationen blev omgående fjernet igen.
I første omgang tålte man kun det antinazistiske cafe-arrangement om aftenen
Men det varede heller ikke længe før det også forsvandt.
Utroligt men sandt.
Censuren af disse folkelige initiativer står direkte i modsætning til Modkrafts erklærede officielle målsætning (hentet fra ‘Om Modkraft):

“Modkraft.dk er har en ambition om at være venstrefløjens og de prgressive bevægelsers uafhængige internet-portal. Vi er uafhængige i den forstand at vi ikke er tilknyttet en bestemt organisation eller gruppering. Vi bilder os derimod ikke ind, at vi er uafhængige af en levende og mangfoldig venstrefløj samt vores brugeres engagement og bidrag til Modkrafts udvikling…….”

Det er absurd, at Modkraft vil forholde venstrekræfterne og de progressive bevægelser, at der er dette spændende initiativ med betydning for alle progressive.
Med taler af:
Bente Nielsen fra Skansen, Formanden for Folkebevægelsen Mod nazisme Ebbe Riis Klausen, Professor Minna Skafte Jensen Syddansk Universitet, Formanden Flygtninge og Indvandrer rådet i Odense Ahmed Bozo og en repræsentant for FIDO, Foreningen af Indvandrere og Danskere i Odense
Om aftenen i Internationalt Hus forholde alle progressive at en af Danmarks progressive filmsinstruktører kommer og viser sin film Anne Franks rejse over filmen Anne Franks dagbog. En film som er uhyggelig aktuel med udviklingen af nye syndebukke.

Modkraft har heller ikke på sit link vedr. krystalnats arrangementer kunnet få øje det antinazistiske arrangement i Randers, arrangeret af Folkebevægelsen Mod Nazisme, hvor Hardy Hansen og fhv forbundsformand Villy Fuglsang bl.a. taler
Det er ellers nemt at få øje på bl. a. på fred.dk
Vi vil kraftigt opfordre Modkraft til at besinde og stoppe censur mod antinazister.

Netavisen 7. november 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater