Kim Jong-il død: Spillet om Nordkorea

Nordkoreas leder Kim Jong-il døde den 17. december af et hjerteanfald under en togrejse. Hans død har givet anledning til omfattende spekulationer og heftige smædekampagner i de borgerlige medier.

Kommunistisk Politik 25, 2011

Nu må Nordkorea bryde ud af sin ’isolation’, siger de vestlige medier, som har svælget i for det meste frit opfundne detaljer om den ’excentriske diktator’.

Det har sine grunde. Nordkorea er et eksempel på en stat som aldrig har tabt til den amerikanske krigsmaskine. USA måtte tilbage i 1953 opgive sin plan om at etablere en vasalstat på grænsen til det dengang røde Kina.

Derfor er Nordkorea og de nordkoreanske ledere altid blevet dæmoniseret og latterliggjort af den vestlige propaganda. For den gamle plan er ikke opgivet.

For USA er Nordkorea en del af ‘ondskabens akse’ og målet er regimeskifte.

Spillet om Nordkorea og hele Korea-halvøen og deres fremtid er i fuld gang.  

På sin side accepterer Kina ikke at USA får frie hænder på dets grænse. Lederne i Peking har ikke kunnet undgå at bemærke, hvordan Rusland er blevet indkredset af NATO og USA’s lakajregimer i Østeuropa og Kaukasien. Og de vil ikke lide samme skæbne.

Kim Jong-il fortsatte sin far, befrielseshelten Kim Il-sungs kurs. Han bøjede sig ikke for den amerikanske atomafpresning, men fortsatte forsøget på at opbygge et levedygtigt samfund på basis af juche-.ideen.

Samtidig eksperimenteredes med privatkapitalisme i handelen og Nordkorea åbnede for en tilnærmelsesproces til Sydkorea med henblik på genforening.

APK har forsvaret Nordkorea mod imperialismen og i det omfang, landet har ført en uafhængig og  anti-imperialistisk politik. Og det vil vi fortsat.

Men det skal også  understreges, at Nordkorea ikke er og ikke har været et ægte socialistisk samfund. Kim’ernes vej er en variant af den moderne revisionisme.

Det understreges alene af absurditeten i at magten nu går i arv til tredje generation i skikkelse af Kim Jong-un.

En socialistisk arverepublik er en umulighed, selvom royale dynastier med amerikansk støtte fortsat er udbredte i Asien og de arabiske lande.

Netavisen 21. december 2011


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater