Edward Snowdens åbne brev til danskerne: Bring masseovervågningen til ophør !

Den amerikanke whistleblower Edward Snowden, der har midlertidig opholdstilladelse i Rusland som flygtning, har med udgangspunkt i Se&Hør-skandalen sendt denne opfordring til at befri Danmark for masseovervågningen

Der sker store ting i Danmark.

I denne uge fandt vi ud af, at det danske ugeblad Se og Hør har betalt for adgang til højt fortrolige, personlige oplysninger om politikere og kendisser, hvorved den danske elite har oplevet den samme ubegrundede overvågning, som almindelige borgere dagligt bliver udsat for fra vor tids faretruende ukontrollerede spiontjenester.

Tidligere folketingsmedlem Morten Helveg Petersen udtalte:
 
»Jeg er helt rystet. Tanken om, at nogen har overvåget mine dankorttransaktioner… jeg ved næsten ikke, hvilke ord jeg skal bruge. Hvis det viser sig, at det forholder sig sådan, så vil jeg have politiet ind og efterforske sagen. […] Det er et blafrende brud på alle regler på området af mine rettigheder. Det er meget principielt i kølvandet på Snowden.«

Se & Hørs påståede handlinger er en påmindelse om, at vores rettigheder er på spil, indtil Folketinget skrider til handling og kommer til bunds i masseovervågningsproblemet. Enhver, som skriver en email i Aarhus, bruger et kreditkort i Odense eller ringer til sin mor i København, får deres personlige data opsnappet, analyseret og gemt, ikke bare af uansvarlige statssikkerhedstjenester, men endda af private firmaer og aviser.

Den gode nyhed er, at Folketinget har magt til at handle, og at den globale folkelige opbakning til at bringe masseovervågningen til ophør aldrig har været større. EU-domstolen har lige erklæret, at logningsdirektivet, som ligger til grund for masseovervågningen, er ulovlig og i strid med respekten for privatlivets fred og beskyttelsen af vores personlige data.

Selv i USA, hvor politikerne hævdede, at den ”omfattende kontrol” betød, at NSAs masseovervågning aldrig ville kunne misbruges (før det blev afsløret, at det PRÆCIS var, hvad NSA havde gjort i al hemmelighed), er hele 70 procent af den amerikanske befolkning nu enig i, at beskyttelsen af vores ret til privatliv er vigtigere end at spionere, og det flertal er stadigt voksende. Og i en internetafstemning foretaget af dagbladet Politiken mente næsten ni ud af ti – næsten total konsensus – at Danmark bør tilbyde ophold til whistleblowere, som risikerer deres egen sikkerhed for i offentlighedens tjeneste at give oplysninger tilbage til befolkningen.

Danmarks folketingsmedlemmer har endnu ikke haft mulighed for at vise, om deres stemmer repræsenterer folkestemningen, men den dag nærmer sig. SFs Karina Lorentzen har foreslået en kommission til kulegravning af den slags overvågning, og Uffe Elbæks/Enhedslistens lovforslag B 69 om opholdstilladelse [til Snowden, red.] skal til afstemning inden for kort tid.

Når alt kommer til alt, sætter jeg pris på støtten til asyl, og jeg vil altid være taknemmelig over for det danske folk, men mit egentlige formål har altid været en reform af overvågningen, ikke min personlige sikkerhed.

Jeg var vidne til, at borgernes rettigheder verden over blev krænket i massiv målestok, og jeg vidste, hvad det ville kræve at få stillet regeringer til ansvar igen: Jeg tog bladet fra munden.

Nu er det jeres tur til at tage bladet fra munden og få befriet Danmark for overvågning uden mistanke. Kontakt jeres folketingsmedlemmer og spørg, om de står på borgerne eller på spionernes side.

Den 25. april afviste et folketingflertal af alle patier minus Uffe Elbæk og Enhedslisten at give Snowden asyl i Danmark

Originalartikel i Berlingske Tidende

Netavisen 6. maj 20014


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater