Intet loft over krigsudgifterne

Når det gælder militarisering og krig forbereder Mette Frederiksen og Troels Lund Poulsen os meget direkte på, at udgifterne vil følge en opadgående og stadig stejlere kurve. For lige præcis disse udgifter findes der intet loft, og det bliver befolkningen der skal betale regningen.

Mette Frederiksen taler om militærudgifterne og opfyldelse af NATO’s krav: “Vi” skal gøre meget mere

– Vi bruger nu i Danmark mere end 2% af vores BNP på forsvar og sikkerhed. Lad mig være ærlig og sige det direkte, vi får behov for mere…Vi må alle her i Folketinget være klar til at prioritere og betale de nødvendige regninger, også i fremtiden, sagde Mette Frederiksen ved Folketingets åbning.

Regeringen har fået alle parlamentariske partier med på, at Vestens imperialistiske krige bliver ført for ”Europas frihed”. Ord der af normalt tænkende personer forstås som noget i retning af demokratiske friheder og menneskerettigheder. Men i bund og grund betyder ”Europas frihed” i regeringssprog ”frihed for europæisk og amerikansk kapital til at plyndre råstoffer, sælge, udbytte og investere” i de lande i verden hvor ”friheden” hersker – om det er gennem politiske alliancer med de ledende kræfter eller gennem krig og besættelse.

Denne frihed vil de have vi skal ofre levevilkår og liv for uden at tøve. Vi kan se for os, hvordan de ”nødvendige prioriteringer” siver ind over alt. Al snak om at genoprette velfærd, at forbedre sundheden, uddannelser, redde klimaet eller naturen, det hele vil altid være andenprioritet.

Der snakkes fra tid til anden om at indføre en egentlig ”krigsskat” – eller ”fredsskat”, som SF kalder den! – når der skal trækkes penge ud af den arbejdende befolkning. Om de øgede byrder får et særligt navn eller ej – resultatet er det samme. Hvis regeringen ikke bliver stoppet vil de styre mod en stadig heftigere krigsøkonomi og øget fattigdom for befolkningen. En politisk situation, som regeringen listigt har manipuleret, så de nu kan fremlægge en meningsmåling fra analyseinstituttet Epinion, der angiveligt viser opbakning i befolkningen til øgede militærudgifter.

Et resultat af, at vi får tudet ørerne fulde af, at NATO slås den gode krig for frihed og demokrati mod farlige despoter. I realiteten slås USA, NATO og EU kun for egen magt og profit. Hvilket demokrati er det f.eks. Israel slås for ved at dræbe titusindvis af civile? USA og Danmark har gjort det samme i krigene i Irak og Afghanistan. Det er et system, der aldrig vil skabe fred, tværtimod mere krig for hver ekstra krone der bliver postet ind i ”forsvars”budgetterne.

Det bliver en hård kamp fremover, hvor vi igen og igen slås for, at statens penge bliver brugt på velfærdsområder og ikke til krig, hvor vi må afsløre regeringens politik for det den er. Ved hvert eneste budget vil regeringen stå stadigt fastere og mere direkte på deres prioritering af krig og oprustning, og de vil stå der med NATO og EU i ryggen, der kræver og kræver.

Antydede Mette Frederiksen ikke lige, at pensionsalderen ikke skulle fortsætte med at stige? Nå nej,
– Økonomien er ikke i nærheden af at kunne finansiere alle de udgifter, vi forventer i fremtiden, lød det fra statsministeren under Folketingets åbningsdebat. Og den remse vil blive svaret på alt.

Overfor det er vi pinedød nødt til at opbygge en kampfront for befolkningens prioritering, hvor vi siger NEJ til den imperialistiske erobrings- og krigspolitik og hele det kapitalistiske system, der har krig og konkurrence som sit DNA.


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater