NATO-våben føres gennem Aalborg Havn

Aalborg, Aarhus, Esbjerg, Kalundborg, Køge er byer hvis havne idag er støttepunkterfor NATO’s krig mod Rusland. I denne uge er det Aalborg Havn, der delvist er omdannet til militært område. Her samles materiel, der skal følge en kampbataljon fra Hærens 1. Brigade, der rejser til Letland i løbet af august. Det er en brik i NATOs krigsstrategi, hvor Danmark og hele Europa gennemmilitariseres og gøres til transitlande for USA’s, NATO’s og EU’s krigsplaner.

Pansrede mandskabsvogne rykker ind på Aalborg Havn

Hele Europa fra nord til syd oprustes til et helt nyt niveau, og der vises ingen form for ønske om afspænding eller våbenbegrænsning. USA opretter nye militærbaser, bl.a. i Danmark. USA producerer nye atomvåben, også til placering i Europa – i Belgien, Holland, Italien, Tyrkiet og Tyskland.

På det seneste topmøde besluttede NATO at opstille langtrækkende missiler i Tyskland fra 2026. Endnu en voldsom optrapning og forberedelse til krig. En krig der kaldes forsvar mod et aggressivt Rusland – men i virkelighedens verden er et udtryk for at konkurrencen mellem imperialistiske stormagter skærpes og kan føre til en nyopdeling af verden gennem krig, en tredje verdenskrig.

Ukraine-krigen, hvor de imperialistiske magter står overfor hinanden i en regional krig tages af NATO til et nyt niveau. I søndags kom de første F-16 fly i luften i Ukraine, donerede fly, som den danske regering har stået i spidsen for at skaffe. Et stort antal er på vej. Missilsystemer sættes ind, der kan nå Rusland. USA har allerede siden april i hemmelighed sendt langtrækkende missiler til Ukraine. En ekstra bonus for våbenindustrien, da de nu manglende missiler straks skulle erstattes med nye.

Sammen med Tyskland, Holland og Norge sender Danmark 100 Patriot-missiler til Ukraine.

For nylig blev det også afsløret, at amerikansk militær indgår direkte i Israels kamphandlinger.
Se Det amerikanske luftvåben deltager aktivt i bombningen af Gaza

Krigens kræfter, de imperialistiske magter trækker milliarder af kroner og dollars op af befolkningens lommer for at finansiere deres egne økonomiske interesser og forberede deres krig. Deres løgne om ‘nødvendig forsvarskrig’ må afsløres overalt, så modstanden mod krigen kan samle sig og afvise alle de konkrete skridt hen imod nye krige – som f.eks. at bruge danske havne til militær optrapning.

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater