Stoltenberg til forsvarsindustrien: – NATO er grundlaget for forretning!

Præsentation fra NATO’s generalsekretær på Defence Industry Forum den 10. juli 2024.

Parallelt med topmødet i New York udtrykte Jens Stoltenberg nogle sandhedens ord i sin tale ved NATOs Defence Industry Forum.

Det er ikke bare sådan, at NATO er afhængig af det militærindustrielle kompleks. Forsvarsindustrien er også afhængig af, at NATO’s regeringer investerer og underskriver våbenkontrakter,” sagde Stoltenberg. “Vi er grundlaget for virksomheden!

Her er et uddrag af generalsekretærens tale.

“Grunden til, at denne konference er så vigtig, er, at det ikke er muligt at have et stærkt forsvar uden en stærk forsvarsindustri. Vi er helt afhængige af jer, fordi I faktisk leverer og producerer de kapaciteter, vi har brug for, de våben, den ammunition og de systemer, vi skal bruge for at have et stærkt forsvar.

Forsvarsindustrien er også nøglen til at sikre, at vi har kreativiteten til at opretholde det teknologiske forspring, som altid har været til gavn for Alliancen. I er også vigtige, fordi det kun er, når samarbejdet mellem regeringen og forsvarsindustrien fungerer godt, at vi er i stand til at levere ikke bare kapacitet og innovation, men også den interoperabilitet, som vi har brug for til at fungere som en alliance. Så af alle disse grunde er vi meget afhængige af jer.

Den gode nyhed er, at I også er meget afhængige af os, fordi vi er jeres eneste kunde. Faktisk er den eneste måde, I får kontrakter og nogen til at købe produkter, når regeringer beslutter at investere mere i forsvaret. Det er kilden til jeres forretning.”

Hele Stoltenbergs tale kan læses her på NATO’s hjemmeside.

Artiklen er oversat fra Revolusjon, Norge


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater