Israels løgne, misinformation og undertrykkelse af sandheden

Hvert år har man tænkt, at Israels konsekvente misinformationskampagne mod det palæstinensiske folk og deres rettigheder ikke kunne blive værre. Men siden den 7. oktober 2023 har den Israelske stat og deres vestlige venner overgået sig selv i fabrikerede løgne, mens de samtidig har sat en heksejagt ind på journalister og aktivister i solidaritetsbevægelsen.

Den 3. maj var det UNESCO’s årlige internationale pressefrihedsdag, hvor man hylder journalister med mod til at afsløre sandheden. I forbindelse med markeringen uddeles en pris, der i år gik til journalister, der arbejder i Gaza. Det kunne knap være på en mere dyster baggrund.

Journalister i Gaza har med livet som indsats modigt afsløret zionismens forbrydelser mod menneskeheden. Mindst 109 journalister og mediefolk er blevet dræbt siden 7. oktober: 102 palæstinensere, fire israelere og tre libanesere, ifølge Det Internationale Journalistforbund. Det er en af de dødeligste konflikter nogensinde for journalister, og samtidig et af de mest gennemførte angreb på pressefriheden.

Den israelske regering blokerede øjeblikkelig al civil adgang til Gazastriben den 7. oktober efter Hamas’ angreb, og siden har kun palæstinensiske journalister med base i Gaza og i meget begrænset omfang internationale mediefolk, der er tilknyttet det israelske militær under kontrollerede forhold, været i stand til at rapportere fra stedet. Samtidig har Israel lukket for strøm, internet og mobiltelefonnettet, har bombet hovedkvarteret for mere end 80 medieinstitutioner, og har bombet journalisternes private hjem og søgt at ødelægge deres udstyr.

De tilbageværende journalister har været verdens sandhedsvidner til krigens gru og folkedrabet mod det palæstinensiske folk, hvor der de sidste 7 måneder har været daglige bombeangreb, og mere end 34.683 palæstinensere er blevet dræbt, 78.018 såret, og mere end 70% af bygninger og infrastruktur er blevet ødelagt, mens hospitaler og skoler er blevet fuldstændig knust.

Få dage efter den internationale pressefrihedsdag demonstrerede Israel tydeligt deres had til den journalistik, der ikke bare er mikrofonholdere til deres zionistiske løgne. Søndag vedtog krigskabinettet enstemmigt at lukke Al Jazeeras operationer i landet. Ordren om at lukke mediet trådte i kraft øjeblikkeligt, og politiet ryddede deres kontorer få timer senere. Det må nu stå helt klart, at ethvert medie, der ikke er blevet lukket ned eller lukket ude af Israel, i praksis er underlagt det israelske militær gennem censur eller selvcensur.

76 år med løgne og undertrykkelse af sandheden

Israel har fra sin første færd, siden de proklamerede sig selv den 14. maj 1948, myrdet budbringere af sandheden om deres folkemord og folkefordrivelser og tegnet et glansbillede af deres racistiske apartheidstat. I alle krige har Israel systematisk og åbent angrebet journalister, mens de arbejdede i marken uden hensyn til folkeretten. I USA beklager man hyklerisk Israels skridt mod den frie presse, mens man i praksis aktivt har genfortalt hver eneste løgnehistorie og har understøttet krigspropaganda, der søger at dehumanisere den palæstinensiske modstand og beskrevet den som terror, overgreb og børnemord.

Danmark kan også være med. Regeringen og danske medier bruger den særlige israelske dobbeltstandard, hvor et Israelsk liv er lig med 100 palæstinensiske. Hvor Israel beskrives som demokratisk, selvom staten aldrig har overholdt en eneste frihedsrettighed eller fulgt en eneste FN-resolution. Og det besatte Palæstinas modige modstand kriminaliseres, selvom de står på FN’s grundlæggende fundament.

Gennem medierne præsenteres vi for Israels spejlvendte synsvinkel, hvor påståede uhyrligheder blæses op på forsiden, serveret med krokodilletårer af statsministre og præsidenter, mens de faktiske begivenheder bliver fortiet eller forvanskes i krigens tåge.

Konstant kommer der nye forsøg på at lægge den folkelige solidaritetsbevægelse med Palæstina for had. For to år siden misbrugte Mette Frederiksen 4. maj til at sætte den Ukrainske præsident på storskærm og kræve oprustning og krig. I år er samme statsminister rasende, fordi solidaritetsaktivister bruger dagen til at kræve fred og et Frit Palæstina. Hykleriet er afslørende for alle lande, der støtter Israel.

Også i USA, der selv mener at have opfundet den frie presse, går man til angreb på journalister og ytringsfriheden. De mest prestigefyldte amerikanske universiteter forsøger at undertrykke studenterprotester, og en ny lov skal gøre det direkte ulovligt at kritisere staten Israel.

Hertil bruges statsmagtens institutioner og midler i forsøget på at banke den voksende folkelige solidaritet tilbage. Fra politibrutalitet, overvågning og registrering af deltagerne i solidaritetsbevægelsen til sortlistning og udelukkelse af aktivister. Som med de amerikanske borgerrettighedsbevægelser og protesterne mod Vietnam-krigen, indsættes hemmelige agenter som provokatører, der skal lave falsk flag-aktioner. Samtidig ser man racistiske, zionistiske pøbeloptøjer, der opererer med trusler, slagsmål og hærværk mod solidaritetsbevægelsen.

Angreb på pressen og solidaritetsbevægelsen skal skjule at Israel i hele sin eksistens har forsøgt at fordrive det palæstinensiske folk.

Den modige og beslutsomme modstandskamp har forhindret Israel i at nå deres mål. De modige journalister i Gaza har afsløret sandheden om det zionistiske apartheidregime for verden.

Styrk solidariteten. Stands Israels folkemord. Boykot Israel.

Det Palæstinensiske Journalistforbund

Læs også

Stands Israels bombardement af Rafah!
Stop for den danske regerings støtte til Israel!
Udtalelse fra Arbejderpartiet Kommunisterne, APK. 7. maj 2024

 

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater