Ikke i vores navn

APKs 1. maj i Fælledparken 2024:
Tale af Ebbe Riis Klausen, redaktør af det antifascistiske tidsskrift Håndslag

“Jeg har intet værdifællesskab med Frederiksen.
Er jeg så ikke dansk? Men i stedet en suspekt og undergravende personage fra et parallelsamfund. Jo, naturligvis.
Mette Frederiksen repræsenterer samfundets privilegerede og de snævre pengeinteresser, der benytter krig og fremmedfjendskhed som politiske metoder.  Alle vi andre, hvis værdier ikke indbefatter populisme, fremmedhad, krigsoprustning eller støtte til folkemord – det er os der repræsenterer fremtiden.”

 

Ikke i vores navn

Jeg kommer fra det antifascistiske tidsskrift Håndslag, som er de gamle modstandsfolks blad, der arbejder for at fastholde modstandsbevægelsens dyrekøbte erfaringer og være en del af den aktuelle kamp mod fascisme og krig.

Overalt i verden står zionisternes Folkemord i centrum for 1. maj demonstrationerne. Det foregår lige for øjnene af os, gennemdokumenteret men alligevel støtter det officielle Danmark Israel og det zionistiske apartheid-system og bliver dermed en de facto deltager i folkemordet.

Det officielle Danmark og dets medier tordner hver eneste dag mod, hvad de kalder antisemitisk had og palæstinensisk terror, og sætter ublu lighedstegn mellem Israels ret til at begå krigsforbrydelser og de israelske jøders ret til at forsvare sig selv.

De sidestiller legitim modstand mod en apartheidstat med grusomheder mod civile. De har i årevis accepteret zionisternes åbenlyse terror mod palæstinenserne. Ladet dem mure en milliontallig befolkning inde.

Gazas befolknings ret og pligt til at rive muren ned til det åbne fængsel, hvor de har siddet indespærret i årtier, har de aldrig anerkendt

Da den fascistiske general og kupmager Franco tilbage i 1936 startede, hvad der blev til den spanske borgerkrig med et fascistisk angreb på en demokratisk valgt regering reagerede det officielle Danmark og Vesten ved at forbyde støtte, herunder våbenleverancer, til den spanske regering alt i mens det fascistiske Italien og nazityskland åbenlyst støttede Franco.

Da nazisternes berygtede legion Condor gennemførte verdens første tæppebombning og udslettede den baskiske by Guernica lød der ingen protester fra officiel dansk side. Det er denne massakre Picassos berømte billede ”Guernica” skildrer. Man forbød derimod unge frivillige i at rejse til Spanien for at kæmpe på regeringens side mod Franco og fascismen.

Dette på trods opstod en mægtig international solidaritetsbevægelse, og spaniensfrivillige fra alle lande strømmede til Madrid.

Den internationale solidaritetsbevægelse med palæstinenserne der har udviklet sig og dagligt markerer sig verden over har udviklet sig til et mægtigt værn for Palæstina. Her vises der en styrke – der i solidaritet med palæstinensernes egen kamp – kan få jorden til at ryste under magthaverne.

Og det er der brug for. For dagens dagsorden er ubetinget oprustning, konfrontation og krig. Krigstrommernes høje buldren sikrer enorme profitter til våbenindustrien – til dødens købmænd som må gnide sig i hænderne. Ingen politikere snakker om fred.

I mere end 20 år har Danmark været aktiv krigsdeltager og ladet bomber kaste i fjerne byer – Irak, Afghanistan, Libyen, Syrien m.fl. Og vi danskere er blevet bildt ind at bomberne må regne ned for at forsvare vores værdier. Militariseringens propagandatrommer har tordnet løs i alle årene med det formål at undgå at en modstand mod krigene slår rod og bliver organiseret.

De gamle modstandsfolk var opmærksomme på politikernes drift mod krig og erklærede tilbage i 2009, at den intensive militaristiske propaganda tilsigter at indgyde den danske befolkning en opfattelse af, at krig er en uomgængelig nødvendighed og vænner den til at betragte krig som en helt naturlig tilstand!

Det er en dødedans og den fortsætter. Men hvorfor? For velstand og fremgang? For Fru Jensen? for kassedamen? skolelæreren? Nej vel! Der er helt andre og mægtige økonomiske interesser, der står bag.

Verdens militærbudget har nu nået svimlende højder på mere end 1.700.000.000.000! Og netop en 1. maj har man vel lov at drømme lidt om en anden verden. Tænk hvis disse milliarder blev sat ind i kampen mod sult og fattigdom verden over, for velstand og trivsel. De manglende resurser til sundhedsvæsenet, ældreplejen, daginstitutionerne og skolerne kunne være en saga blot.

Den drøm kræver kamp mod krigsmagerne, mod imperialismens kvælende greb om landene. Mod USA’s verdensherredømme og imperialisme, mod russisk imperialisme, mod dansk imperialisme.

Modstand er ikke blot at sige nej.

Modstand betyder også at sige ja. Ja til solidaritet mellem denne planets 6 milliarder beboere. Ja til kvinders rettigheder. Ja til et fornyet FN. Ja til at hjælpe Afrika fri af nutidens kolonimagter. Ja til den totale udryddelse af analfabetisme. Ja til klimaforebyggelse, ja til rene vedvarende energikilder og sikring af drikkevand.

At gøre modstand er at drømme at en anden verden er mulig. Og at hjælpe med at bygge den.

Så her den 1, maj 2024

Lad mig sige det direkte til Mette Frederiksen, der i kampen om fremmedfjendske stemmer holdt en utvetydig racistisk tale fra folketingets talerstol, der støttede op om en partifælles udhængning af minoriteter og talte om ”danske værdier”:

Jeg har intet værdifællesskab med Frederiksen.

Er jeg så ikke dansk? Men i stedet en suspekt og undergravende personage fra et parallelsamfund.

Jo, naturligvis. Mette Frederiksen repræsenterer samfundets privilegerede og de snævre pengeinteresser, der benytter krig og fremmedfjendskhed som politiske metoder.  Alle vi andre, hvis værdier ikke indbefatter populisme, fremmedhad, krigsoprustning eller støtte til folkemord – det er os der repræsenterer fremtiden.

God 1. maj

Håndslag hjemmeside – Læs her
På Håndslags hjemmeside kan du for øvrigt læse tidligere numre af bladet i PDF-format.


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater