Palæstinademonstration i Odense lørdag den 4. maj 2024

Af Karsten Jonassen

Palæstinademonstration i Odense lørdag den 4.maj 2024

Rådhuspladsen, som i Odense hedder Flakhaven, var fyldt fuldstændig med mobiliserede og bevidste mennesker, da der blev kaldt til demonstration for Palæstina og imod det israelske folkemord, som nu på 7.måned foregår med økonomisk, militær og moralsk støtte fra den danske regering.

De palæstinensiske flag vajer overalt på pladsen. Palæstinensisk musik drøner ud af højttalerne, og livlige samtaler blander sig med kampråbene. ”Leve, leve, leve Palæstina”. ”From the river to the sea” og mange andre kampråb gjalde

De 2 kvindelige konferencier byder velkommen og gør det helt klart for alle, at religiøse og racistiske paroler og bannere ikke må forekomme, ligesom det eneste flag, der er tilladt i demonstrationen, er det palæstinensiske. Klar tale. Det er folkemordet i Palæstina, der er omdrejningspunktet. De gør det også helt klart, at det er kampen mod imperialismen, der er på dagsordenen, fordi det i sidste ende er den vestlige imperialisme, der gør det muligt for Israel at udøve sin undertrykkelse og sit diktatur.

Den første taler, Bilal Al Issa, holder en mobiliserende og klokkeklar tale, der placerer ansvaret for det israelske folkemord på Israel og det vestlige allierede, der ser på og understøtter på alle tænkelige måder. Al modstand mod Israels undertrykkelse og folkemord kaldes terrorisme af de såkaldte vestlige demokratier, mens de virkelige terroristsympatisører er i voldsomt overtal i Folketinget.

Den anden taler, en jødisk kvinde, hvis navn jeg ikke fik fat i, talte om det utroligt vigtige arbejde, der foregår i det forum, der er et samarbejde mellem jøder og palæstinensere. Hun relaterede til de store protester på stadig flere amerikanske universiteter, hvor politiet slår hårdt ned for at forhindre manifestationer, der retter sig mod Israel. Mon ikke det netop er det tætte samarbejde mellem jøder og palæstinensere, der skal være grundlaget for virkeliggørelsen af parolen ”From the river to the sea, Palestine will be free”.

Det var helt utroligt mobiliserende og opløftende, at så mange mennesker samledes til demonstrationen. Kampen mod besættelsesmagten og dens ufattelige overgreb fortsætter og vil blive intensiveret.

Se video fra demoen her


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater